FC Slovan Liberec | Ligový kádr Slovanu zahajuje letní přípravu, v jakém složení?
Menu Další Zavřít Zavřít
18.06.2018

Ligový kádr Slovanu zahajuje letní přípravu, v jakém složení?

Tomáš Čarnogurský
V pondělí absolvovali fotbalisté Slovanu pod dohledem kondičního trenéra Egona Kunzmanna fyzické testy na pražské Fakultě tělesné výchovy a sportu, v úterý je čeká první společný trénink v Liberci, pod vedením nového trenéra Zsolta Hornyáka a jeho realizačního týmu.

Z loňského kádru už do letní přípravy v Liberci nenastoupí Vladimír Coufal, který přestoupil do pražské Slavie, dále pak Daniel Bartl, jemuž skončila smlouva a Miloš Bosančić, který se nedohodl na nové smlouvě. Hostování ve Slovanu skončilo Graiciarovi z italské Fiorentiny, plzeňskému Pilařovi i sparťanům Pulkrabovi a Havelkovi, Sparta si zároveň do přípravy z hostování stáhla Wiesnera.

S týmem se začnou připravovat i Zdeněk Folprecht a Michal Obročník, jimž na konci června končí smlouva, a Oscar alias Murphy Dorley, jehož budoucnost v Liberci se stejně jako u předchozích dvou ještě bude řešit.

Nováčkem v kádru Slovanu je Martin Koscelník, který do Liberce přišel ze slovenských Michalovců. Do přípravy s A mužstvem se zapojí i Dominik Gembický a David Sixta z juniorky. Z hostování se vrací Radek Voltr, Tom Ulbrich a Ondřej Machuča.

K týmu se připojí i útočník Elvis Mashike Sukisa původem z Demokratické republiky Kongo, který přichází z Českých Budějovic, a ofenzivní záložník Aleš Nešický z Táborska. Oba míří do Liberce na přestup a jejich transfer je ještě třeba administrativně dotáhnout.

Aktualizace (19. 6. 2018): Do pražské Dukly odešel Martin Chlumecký, naposledy hostující ve Varnsdorfu.



Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
La Piazza Fehrer
Mediální partneři
Rengl Český rozhlas Liberec