FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Slavia - FCSL 1:3
Menu Další Zavřít Zavřít
03.12.2011

16. kolo: SK Slavia Praha vs. FC Slovan Liberec 1:3 (0:2)

Lukáš Váňa
Slovan přezimuje na 2. místě ligové tabulky. Rozhodlo o tom dnešní vítězství našich hráčů na hřišti pražské Slavie. Slovan byl jednodznačně lepším týmem, pouze v závěru utkání si trochu zkomplikoval situaci. Zápas ale s přehledem zvládl.
16.kolo, sobota 3.12.2011, 16:00
SK Slavia Praha SK Slavia Praha
1:3
(0:2)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
SK Slavia Praha: K. Čontofalský - M. Nitrianský, M. Latka, D. Hubáček - A. Hloušek, S. Vlček (69. O. Petrák), L. Jarolím, R. Cicman (37. Z. Milutinovič), V. Trubila (46. M. Hurka) - J. Blažek, P. Janda.
FC Slovan Liberec: D. Bičík - T. Gebre Selassie, J. Nezmar, M. Karisik, J. Fleišman - L. Vácha, T. Janů, M. Breznaník (79. M. Bosančić) - J. Šural (82. E. Rilke), J. Štajner, M. Rabušic (89. R. Kelić).
Branky: 77. Latka – 29. Štajner z pen., 34. Gebre Selassie, 62. Breznaník ŽK: Trubila, Blažek, Milutinovič – Karisik. Rozhodčí: Drábek – Dobrovolný, Nádvorník.
Diváci: 4851

Reportáž

První vzrušení do zápasu přinesla 3. minuta, kdy se za domácí obranou zjevil Rabušic. Míč jej ale v klíčové chvíli příliš neposlechl a střela mu nesedla. Hned na to se tři metry před brankou po chybě Hlouška mohl dostat ke snadné brance Šural, Hloušek ale míč těsně před Šuralem ukopl.

Slavia poprvé zahrozila v 10. minutě. Po našem rohovém kopu se domácí dostali do brejku, který až skokem pod nohy Hlouška zastavil Bičík. Druhou šanci Slavie přinesl opět rychlý brejk, a opět to bylo po našem rohovém kopu. Blažkova přihrávka na volného spoluhráče neprošla, do sraženého míče se ale opřel Jarolím, míč někdo tečoval a šel do protipohybu brankáře Bičíka. Náš brankář ale předvedl fantastický reflex a míč vykopl!

V 15. minutě dostal skvělou přihrávku Rabušic. Čontofalský musel hodně z branky aby před ním míč ukopl. Balon mu ale nesedl a jeho odkop zachytil na půlce Breznaník. Střela z voleje mu ale nesedla.

Ve 23. minutě kopal Štajner rohový kop, po kterém jsme byli poprvé nebezpeční my, nikoli domácí brejk. Štajnerův centr těsně před brankářem tečoval Šural, Čontofalský asi ani nevěděl, jak zabránil gólu.

Ve 26. minutě centroval z pravé strany Breznaník, přesně našel Šurala, který hlavou těsně minul. Gólu a zaslouženého vedení se Slovan dočkal ve 29. minutě. Trubila fauloval ve vápně Gebre Selassieho, nařízenou penaltu, proti které ani domácí neprotestovali, proměnil střelou k tyči Štajner - 0:1.

Domácí se hodně zlobili až o dvě minuty později, kdy se dožadovali pokutového kopu pro údajnou nastřelenou ruku. Rozhodčí nechal pokračovat ve hře.

Ve 34. minutě předvedl Slovan ukázkovou akci. Breznaník přihrával už ve vápně z pravé strany, Rabušic na malém vápně zašlápl míč pro Gebre Selassieho, který rozvlnil nekompromisní ranou síť - 0:2. První poločas Slovan zcela po zásluze vyhrál o dvě branky.

Ve 48. minutě poslal nepříjemnou vizitku na naší branku Blažek. Bičík míč vyrazil do strany odkud jej uklidil do bezpečí Gebre Selassie.

V 50. minutě chybovala domácí obrana. Štajner vyhrál souboj, k míči se dostal Vácha a poslal do gólové šance Šurala. Čontofalský ale jeho střelu vytěsnil mimo branku. Slovan v následujících minutách kontroloval hru a byl jednoznačně lepším týmem na hřišti. Vážnější šanci měli domácí v 60. minutě, Střelou na branku ale jejich akce neskončila.

V 62. minutě potvrdil dominanci našeho týmu Breznaník. Janů skvěle vybojoval míč, posunul ho na Breznaníka, který se rozeběhl k brance a po pár krocích tvrdě vystřelil. Jeho umístěný pokus k tyči zastavila až síť - 0:3.

Naši hráči kontrolovali hru, Slavia se dlouho nemohla k ničemu dostat. V 75. minutě kopali domácí vůbec první rohový kop. Naši míč odvrátil a Štajner s Bosančićem šli do brejku, který střídající Bosančić zakončil tvrdou střelou na zadní tyč. Čontofalský byl ale připraven.

V 77. minutě se domácím povedla akce z levé strany. Hloušek centroval do našeho vápna, kde se hlavou prosadil Latka - 1:3. Slávisté dřeli a snažili se dostat naše pod tlak. V 85. minutě se do gólové šance dostal Blažek, snažil se ve vápně vymotat Nezmara. Náš stoper se ale nedal a Blažek umotal sebe.

V 86. minutě sehrál Slovan skvělou kombinační akci, které chyběl jen gól. Do kombinace se zapojilo snad šest hráčů, Gebre Selassie přihrával před prázdnou branku, Rilke ale nedosáhl.

Závěr utkání byl dramatický. V 87. minutě kopali domácí nebezpečnou standardku ze 17 metrů, Nitranský ale trefil jen zeď, konkrétně Nezmara. Domácí moc chtěli, ale neměli sílu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FCC Procentrum
Mediální partneři
Hattrick Hitrádio Contact