FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Slavia - FCSL 0:2
Menu Další Zavřít Zavřít

3.kolo, neděle 13.8.2006
SK Slavia Praha SK Slavia Praha
0:2
(0:1)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
SK Slavia Praha: M. Kozáčik - M. Švec (46. Kalivoda), R. Dosoudil, J. Studík (56. Suchý), D. Hubáček - P. Janda, L. Jarolím, T. Hrdlička (66. Fořt), D. Švento - R. Gaucho, S. Vlček
FC Slovan Liberec: M. Čech - P. Šinglár, T. Zápotočný, P. Košťál, T. Janů (80. Hamouz) - P. Papoušek (69. Matula), I. Hodúr (75. Hochmeister), J. Bílek, D. Pudil - J. Holenda, Z. Pospěch
Branky: 5. Holenda, 51. Pospěch ŽK: Fořt - Košťál. Rozhodčí: Jech - Chytil, Kordula, Paták.
Diváci: 6120

Reportáž

První poločas nabídl divákům na stadionu Evžena Rošického nadprůměrný fotbal plný pohledných akcí i gólových šancí.

Do utkání vstoupili hráči Slavie velmi aktivně, první příležitost si ale vypracoval náš tým. A hned to byla akce gólová! Hodúr uvolnil na levé straně rozeběhnutého Holendu. Ten se dokázal individuálně prosadit do vápna a tvrdou přízemní střelou překonal brankáře Kozáčika - 0:1.

První příležitost domácích se zrodila ve 12. minutě. Šventovu hlavičku musel tygřím skokem likvidovat Čech. Vzápětí musel zasahovat Čech znovu, tentokrát včas ukopl balon před dorážejícím Jandou.

V 19. minutě nejdříve přesně vystřelil Papoušek, Kozáčik ale balon vytěsnil na roh. Ten rozehrál Pudil, a našel zcela volného Košťála, který měl dost času si ve vápně balon zpracovat a tvrdě vystřelit. Za jeho ránou se Kozáčik jen ohlédl, na brankové čáře ale balon doslova trefil Jarolíma, který svůj tým uchránil před pohromou.

Ve 33. minutě měl největší šanci domácího týmu Vlček. Dostal se za naší obranu a z devíti metrů tvrdě vystřelil. Čech ale včas vyběhl a jeho ránu vyrazil. O dvě minuty později bylo v našem vápně hodně horko. Janů nejdříve zblokoval pokus Gaucha, poté střílel Jarolím a Čech balon tak tak vyrazil na roh. Po něm hlavičkoval opět Gaucho a Čech se znovu vyznamenal.

I nadále se hrál pohledný fotbal, vyloženou gólovou šanci ale fanoušci ve zbytku poločasu neviděli.

Druhý poločas za prvním příliš nezaostal. Hra měla i nadále vysoké tempo. V 50. minutě zkoušel pozornost Kozáčika Hodúr, brankář sešívaných si ale s jeho střelou poradil. O minutu později už byl Kozáčik bezmocný. Pudil obral o balon nedůrazného Studíka, skvěle našel Pospěcha a ten si věděl rady, balon uklidil k tyči - 0:2.

Hned z protiútoku zahrozil Vlček, utekl po pravé straně a stříleným centrem hledal Gaucha. Ten ale balon v těžké pozici minul.

Slávistům začali docházet síly a brankové příležitosti našeho týmu se množily. Zejména Pospěch mohl dosáhnout hattricku. Jeho jasné příležitosti z 56. a 75. minuty ale zůstaly nevyužity. V obou případech střílel z malého vápna nepřesně. Oba naši útočnící ale hráli skvěle. Neúnavně napadali obránce domácích a nutili je k chybám. Nadějné brejky se nám ale nedařilo dotáhnout do konce. Slávisté postupně odpadali fyzicky a naši hráči kontrolovali hru.

V 80. minutě se mohl mezi střelce zapsat střídající Hamouz, po jednom z bleskových protiútoků ho přesnou přihrávkou našel Matula. Hamouzova střela o zem se ale otřela jen o břevno. Slávisté mohli být rádi, že se skóre uzavřelo v 51. minutě. Od debaklu je uchránila jen shovívavost našich střelců.

Ohlasy trenérů

Vítězslav Lavička: Naši hráči odvedli dobrou práci. Určitě nám dnešní utkání usnadnil fakt, že jsme zvládli vstup do obou poločasů. S výkonem i výsledkem musím být spokojený. Hráli jsme týmově a disciplinovaně.

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
RR group service s.r.o Realmont
Mediální partneři
Hitrádio Contact Hattrick