FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Olomouc - FCSL 0:1
Menu Další Zavřít Zavřít

4.kolo, sobota 19.8.2006
SK Sigma Olomouc SK Sigma Olomouc
0:1
(0:1)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
SK Sigma Olomouc: J. Vojáček - A. Škerle, R. Hubník, M. Hudec, T. Randa - M. Vepřek (80. Peška), T. Melinho, M. Kovář, V. Štěpán (46. Hubník), L. Onofrej - V. Schulmeister
FC Slovan Liberec: M. Čech - P. Šinglár, P. Košťál, T. Zápotočný, D. Pudil - P. Papoušek (80. Rehák), R. Hochmeister, J. Bílek, J. Ančic (85. Liška) - Z. Pospěch (77. Hamouz), J. Blažek
Branky: 31. Ančic ŽK: Šinglár, Košťál, Pospěch, Blažek. Rozhodčí: Matějek - Gallo, Slavík, Racek.
Diváci: 5113

Reportáž

V základní sestavě našeho týmu chyběli Janů, Hodúr a Holenda. Poprvé od úvodního hvizdu se naopak představil Ančic a Hochmeister.

První poločas nenabídl fanouškům příliš pohledných akcí. Trochu vzrušení přinesla až 15. minuta kdy brankář Čech bezpečně vyboxoval nepříjemný Onofrejův centr. V 19. minutě načechral Ančic balon do vápna a rozeběhnutému Papouškovi střela nesedla.

Ve 22. minutě předvedl dobrý obranný zákrok Košťál, který v poslední chvíli vypíchl balon domácí hráči, který by šel sám na Čecha. Jako blesk z čistého nebe přišla naše vedoucí branka. Ve 31. minutě se po pravé straně individuálně prosadil Pospěch, do malého vápna poslal střílenou přihrávku a Ančic skluzem skóroval - 0:1. Zbytek první půle nic zajímavého nenabídl, naši kontrolovali hru a domácí hráli příliš ustrašeně.

Do druhé půle vstoupily oba týme ve stejném stylu. Až 54. minuta přinesla první vzrušení, Kovářovu standardku vrátil jeden z jeho spoluhráčů do našeho malého vápna. Balon ale nikdo nezasáhl. V 57. minutě vyšel domácím rychlý brejk, v jeho závěru se útočník Hubník mohl zeptat brankáře kam to chce. To by ale proti sobě nesměl mít Marka Čecha, který skvěle vyběhl a jeho střelu dokázal vyrazit. O minutu později byl v obdobné pozici Schulmeister, branku ale těsně minul.

V 60. minutě měl gólovou šanci Pospěch, tentokrát se ale vyznamenal brankář na druhé straně. Domácí měli po zbytek druhé půle převahu, gólovou šanci si ale už nepřipravili. Závěrečný nápor domácích byl zoufalý a bezzubý.

Ohlasy trenérů

Vítězslav Lavička: Musím pochválit všechny hráče, kteří dnes nastoupili. My jsme z různých důvodů šetřili některé hráče, kteří pravidelně nastupují. Jsem rád, že ti co se dnes mohli předvést uspěli. Byl to opět kolektivní výkon. Ve druhé půli nás soupeř dostal pod tlak, ale vítězství jsme uhájili. Jsem za tyto body moc rád, jsou cenné!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Databox Jizerské pekárny
Mediální partneři
Náš region Beat radio