FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Brno 0:0
Menu Další Zavřít Zavřít

5.kolo, sobota 26.8.2006
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
0:0
(0:0)
FC Zbrojovka BrnoFC Zbrojovka Brno
FC Slovan Liberec: M. Čech - M. Matula, T. Zápotočný, P. Košťál, T. Janů - T. Frejlach (59. Papoušek), I. Hodúr, J. Bílek, D. Pudil (81. Ančic) - Z. Pospěch, J. Holenda (69. Blažek)
FC Zbrojovka Brno: M. Lejsal - P. Siegl, J. Trousil, P. Pavlík, Š. Gjoreski - Z. Partyš, T. Polách, M. Holek, M. Střeštík 84. Simr) - L. Zelenka, R. Wagner (74. Mazuch)
ŽK: 1:3. ČK: 0:2. Rozhodčí: Adam - Kordula, Kubáň, Melichar.
Diváci: 6310

Reportáž

Počátek utkání byl opatrný, naši fotbalisté byli aktivnější, ale k ničemu závažnějšímu v šestnáctce hostí nedošlo. Ve 21. minutě naši hráči prokázali technickou vybavenost a pohlednou naražečkou dostali Pospěch s Holendou a Hodúrem míč až do vápna hostí, míč však na druhého jmenovaného už neprošel.

Hned o minutu později střílel velmi slušně nad Pudil. První velkou šanci utlkání měli však hosté, ve 28. minutě po centru Polácha hlavičkoval Trousil, střelu však s mírnými potížemi pokryl Čech. Slovan i nadále útočil a střílel velmi často mimo. Aktivní byli především Hodúr s Pudilem. Větší šance však nepřišly. První půli ukončil přímý kop kapitána Zápotočného, který technicky obstřelil zeď a jeho střela mířila k tyči, výborně ji však pokryl Lejsal.

Po přestávce se velmi osmělili hosté a hrozili z nebezpečných protiútoků, především útočníci Wagner se Zelenkou. První velká šance Slovanu přišla až v 60. minutě, kdy byl přímý kop kapitána Zápotočného sražen, míč se dostal k Janů a ten odcentroval na zadní tyč na číhajícího Matulu, jemu však míč na poslední chvíli ukopl Gjoreski. Hra začala mít spád a Slovan se nadechoval k velkému tlaku. V 70. minutě vystřihl nůžky Pospěch, díky vzdálenosti, v níž náš hráč byl však neměly dostatečnou razanci.

V 72. minutě byl vyloučen po druhé žluté kartě obránce hostí Petr Pavlík za stažení Pospěcha. Hráči Brna se v deseti dostali pod tlak, ale ani to jim nebránilo, aby si vytvořili další vyloženou šanci. V 83. minutě utekl našim obráncům Holek, který již překonal Čecha střelou k tyči, neměla však dostatečnou rychlost, a tak ji z brány vykopl Ančic. Slovan poté kopal několik rohů, ale žádný nevedl ke kýženému výsledku. Až v nastavení trefil Bílek z 35 metrů pěknou táhlou střelou břevno. Slovanu nepomohlo ke gólu ani vyloučení dalšího brněnského hráče Holka. Utkání tak skončilo smírně.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Crytur Immergas
Mediální partneři
Hattrick rtm plus