FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Teplice - FCSL 3:0
Menu Další Zavřít Zavřít

14.kolo, neděle 12.11.2006
FK Teplice FK Teplice
3:0
(0:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FK Teplice: T. Poštulka - M. Klein, T. Hunal, P. Lukáš, J. Kaufman (86. Valenta) - M. Doležal, J. Sabou, T. Jirsák (88. Benát), V. Stožický - E. Džeko, M. Fenin (90. Štohanzl)
FC Slovan Liberec: M. Čech - P. Šinglár, T. Zápotočný, P. Košťál, M. Matula - P. Papoušek, J. Bílek, I. Hodúr (82 Hochmeistr), D. Pudil (84. Dohnálek) - Z. Pospěch, J. Holenda (58. Parks)
Branky: 53. Džeko, 79. Sabou, 85. Jirsák ŽK: Složický. Rozhodčí: Kovařík - Pinkas, Pokorný, Mencl.
Diváci: 2290

Reportáž

V základní sestavě našeho týmu se na levé straně obrany objevil Milan Matula. V sestavě domácích naopak chyběl Filip Dort, který od nác v Teplicích hostuje.

Oba týmy od úvodu prokazovaly, že chtějí vyhrát. Hrál se dobrý, útočný fotbal, kterému jen chyběla dobrá divácká kulisa. Náš tým přijelo podpořit asi 70 fanoušků, a při utkání byli slyšet. Divákům ale nelze absenci vytknout. V Teplicích panovalo deštivé a velmi chladné počasí. To hráčům ale nebránilo v ofenzivních choutkách. Našemuj týmu patři úvod, byli jsme aktivnější a k pořádné šanci nám chyběla jen finální přihrávka. Asi nejlepším okamžikem naší ofenzivy byl Papouškův slalom do vápna, následná přihrávka šla ale kousek za Holendu. Ten pak v těžké pozici mířil mimo.

Ve 20. minutě měli velkou šanci domácí. Nejdříve střílel asi z osmi metrů Džeko, Čech vyrazil. K dorážce se ale dostal jeden z domácích hráčů, i tentokrát byl Čech připravený. O chvíli později se pokoušel technicky překonat našeho brankáře Sabou. Čech ale míč na dvakrát zkrotil.

Hra se neustále přelévala z jedné strany na druhou, k vyložené šanci to ale nevedlo. Hodúr střílel mimo, Papoušek zase brankáře Poštulku nepřekvapil. Několik našich centrů prošlo vápnem až k připravenému brankáři domácích. Podobně si vedli i tepličtí hráči. Ofenzivní první půle tak gól nepřinesla.

Druhý poločas začali aktivněji domácí. Především Džeka bylo najednou plné hřiště. V 50. minutě střílel těsně vedle naší branky. V 53. minutě už šli ale domácí do vedení. Jirsák kopal rohový kop, Klein balon sklepl na malé vápno kde se dobře zorientoval Džeko a otevřel skóre - 1:0.

V 55. minutě předvedl fotbalovou parádu Hodúr. Krásně se položil do centru Papouška a nůžkama těsně minul tyč domkácí branky. V 61. minutě měl plné ruce práce Čech, který jen s největší námahou vyrazilo Džekovu bombu na roh.

Naši trenéři pak přeskupili hru, Zápotočný se vysunul na hrot a obrana hrála ve trojici. Závěr utkání jsme ale naprosto nezvládli. Několikrát nás podržel brankář Čech, proti hlavičce Saboua byl ale v 79. minutě bezmocný - 2:0. Výsledek se stal debaklem v 84. minutě. Zcela volný Jirsák prostřelil našeho brankáře - 3:0.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Speditrans Pepsi
Mediální partneři
Liberecká drbna Rengl