FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Heidenheim 1:1
Menu Další Zavřít Zavřít
17.07.2017

Slovan uzavřel soustředění remízou 1:1 s německým Heidenheimem

Dominik Jakubec
Aigen - V pondělí večer čekal Slovan poslední přípravný zápas v rámci soustředění v Rakousku. Soupeřem byl našemu týmu německý druholigový 1. FC Heidenheim. Vše podstatné se seběhlo až ve druhé půli, kdy se sice nejprve soupeř dostal do vedení, Ondřej Machuča ale srovnal na konečných 1:1.
Aigen, pondělí 17.7.2017, 18:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:1
(0:0)
1. FC Heidenheim1. FC Heidenheim
FC Slovan Liberec: Kolář - Jelínek (83. Potočný), Mikula, Kingue, Knejzlík - Dramé (54. Bosančič) - Malinský, Breite, Machuča, Voltr (25. Morgan) - Da Silva.
1. FC Heidenheim: Müller – Strauß, Wittek, Beermann, Feick – Griesbeck – Lankford, Dovedan, Pusch, Schnatterer – Glatzel.
Branky: 79. Machuča - 66. Verhoek.

Reportáž

Utkání začalo vyrovnanou podívanou a ani jednomu z celků se nedařilo vytvořit si výraznější převahu. Po dvanácti minutách měl sice Slovan příležitost zahrát přímý kop, nicméně k žádnému ohrožení branky ho nevyužil. Horší zprávou bylo zranění Voltra, který musel po 25 minutách po předchozím tvrdém střetu střídat.

Za Heidenheim zahrozil Schnatterer, který prošel obranou a obešel i brankáře Koláře, z úhlu však trefil pouze boční síť. Jinak však první půle připomínala především boj ve středu pole a žádnou branku nakonec nepřinesla. Do kabin se tedy šlo za stavu 0:0.

Také úvod druhé půle přinesl podobnou podívanou bez výraznějších šancí. Da Silva se sice snažil vysunout kupředu jednoho ze spoluhráčů na levé straně, jeho přihrávka však byla příliš razantní. Po hodině hry se však skóre poprvé měnilo.

Po rychlém průniku Heidenheimu po levé straně následoval prudký přízemní centr před branku a střídající John Verhoek povedenou střelou do protipohybu brankáře Koláře rozvlnil síť.

Mohlo být ještě hůř, když Halloran vyslal na branku velmi slušný pokus, s nímž si však Kolář poradil a vyrazil ho na roh. Zato brankář Heidenheimu následně svému týmu nepomohl, když pod tlakem vykopl míč pouze k Ondřeji Machučovi a ten pálil prakticky do prázdné brány, čímž pohotově srovnal.

Stejný hráč mohl dokonce v samém závěru rozhodnout. V 90. minutě dostal se Machuča dostal k balonu za hranicí velkého vápna, ale jeho rána tentokrát skončila vysoko nad. Vzápětí sudí duel ukonči, Slovan tak s Heidenheimem remizoval 1:1.

Ohlasy trenérů

Jindřich Trpišovský (FC Slovan Liberec): Utkání bylo velmi náročné na prostor. Hřiště nebylo moc velké, soupeř nás hodně dostupoval a bylo těžké se na úzkém prostoru orientovat. Heidenheim byl možná nejkvalitnějším soupeřem, na který jsme tu na soustředění narazili. Sestava byla velmi kombinovaná a někteří z hráčů nehráli zcela na svých postech. Ukázalo mi to, že se všichni perou o místo v sestavě, bojují a nechávají na hřišti vše, nicméně i tak jsme velmi málo nebezpeční v útočné fázi. Gól jsme dali z jediné střely na bránu, kdy šlo spíš o vybojovaný míč z presinku. Stále tak je na čem pracovat.

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Knorr-Bremse Avej Vending
Mediální partneři
Hitrádio Contact Český rozhlas Liberec