FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Zlín - FCSL 3:1
Menu Další Zavřít Zavřít
26.05.2018

Slovan v posledním zápase sezóny prohrál ve Zlíně

Redakce
Liberec - A je to tu, letošní ligová sezóna je u konce, v posledním utkání se Slovan představí na hřišti Fastavu Zlín. Přes slibně rozjeté jaro je nyní jasné, že Slovan skončí na šestém místě tabulky. Zároveň s posledním zápasem sezony končí současný trenér David Holoubek.
30.kolo, sobota 26.5.2018, 16:00, Letná
FC Zlín FC Zlín
3:1
(1:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FC Zlín:

Dostál - Bartošák, Gajič, Bijimine, Matějov – Džafič, Traore, Hnaníček (C), Ekpai (86. Bačo) – Železník (76. Vukadinovič) - Beauguel (83. Votava)

Náhradníci: Bačo, Mehanovic, Tkadlec, Votava, Vukadinovič, Zlámal

FC Slovan Liberec:

Nguyen - Coufal (C), Vukliševič, Kačaraba, Mikula - Wiesner, Bosančić (46. Ševčík), Havelka (70. Oscar), Breite, Pilař - Bartl (64. Da Silva)

Náhradníci: Hladký, Da Silva, Oscar, Köstl, Ševčík, Malinský, Potočný

Branky: 13. Beauguel, 51. Beauguel, 83. Beauguel - 71. Ševčík

Žluté karty: 21. Gajič, 44. Ekpai, 71. Matejov - 53. Coufal

Rozhodčí: Mikyska - Flimmel, Horák


Diváci: 3654

Reportáž

Zápas začal poměrně poklidně, hned po první větší příležitosti se ovšem měnilo skóre. Ekpai na pravé straně nachystal přesný centr do vápna a Jean-David Beauguel nasměroval míč do protipohybu bezmocného brankáře Nguyena. Zlín se tak po necelé čtvrthodině dostal do vedení.

Inkasovaný gól jako by naše hráče nakopl, Slovan se rázem začal hnát za vyrovnáním. Svou aktivitu však nevyužil a hra se brzy srovnala. Po půlhodině dokonce mohl přidat druhý zásah domácích Ekpai, ale Nguyen vytáhl skvělý zákrok a vyrazil míč na roh. Vzápětí zblízka zakončovali Beauguel a Wiesner na obou stranách nad, do konce první půle už se tak nic nezměnilo.

Také po změně stran to byl Fastav, který se prosadil jako první. Jean-David Beauguel unikal spolu s Železníkem dva na jednoho a akci vyřešil střelou, kterou propálil libereckého brankáře. O několik minut později mohli snížit Breite a Pilař, ani jeden ale nenašel recept na brankáře Dostála.

To se povedlo až Petru Ševčíkovi v 71. minutě, když se střídající záložník dostal k odraženému míči a s nabídnutou příležitostí si věděl rady. Da Silva dokonce mohl deset minut před koncem srovnat, ale po dlouhém zpracovávání o balon přišel a z jeho akce tak nic nebylo.

Namísto toho tak přišla definitivní tečka za skóre. Bijimineho střelu sice Nguyen ještě vyrazil, na dorážku Jeana-Davida Beauguela už byl ale krátký, zlínský forvard tak dokonal hattrick. Slovan se tedy se sezonou 2017/18 rozloučil prohrou 1:3.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Vlastimil Petržela (trenér Zlína): "Já jsem rád, že jsme protrhli domácí jarní smůlu. Tři roky doma nevyhrát domácí zápas mě strašně trápilo. Byl to poslední zápas a jsem rád, že se nám to povedlo kvůli divákům. Vsadili jsme to dnes více na útok než na obranu. Celkově to ale kluci odmakali a bylo to zasloužené vítězství. Před zápasem jsem říkal Beauguelovi, že dá dvě branky a on dal nakonec tři. Do hry se dostal i Votava, který se mi líbil na tréninku a zasloužil si tu šanci. Zatím nevím nic, jestli u týmu budu nebo nebudu."

David Holoubek (trenér Liberce): "Domácí měli větší motivaci. Nepovedl se nám vstup do utkání a zaslouženě jsme prohrávali. Ve druhé polovině jsme sahali po srovnání, ale projevilo se, že Zlín má útočníky a my je nemáme. To, co Zlínu dnes vyšlo, tak my jsme na to čekali celé jaro. Bohužel jsme nesplnili cíle, které jsme si řekli a dopadlo to, jak to dopadlo. Jsme smutní, ale život jde dál. Přemýšlíme i s realizačním týmem, ale máme pocit, že jsme z toho týmu vytáhli maximum. Občas nám chybělo i sportovní štěstí. Jsme smutní, že nemáme poháry. Strašně rád bych pokračoval se stejným realizačním týmem, podle toho i dál vybírám."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Niosport CEWE
Mediální partneři
rtm plus Hitrádio Contact