FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Příbram 3:0
Menu Další Zavřít Zavřít
15.04.2018

Juniorka slaví první body v nadstavbě, Příbram porazila 3:0

Redakce
Liberec - Prohru s Mladou Boleslaví chtěla naše juniorka odčinit proti Příbrami. Tým posílený o několik jmen z A-týmu nakonec předvedl především skvělý závěr první půle a start druhého poločasu, díky čemuž zvítězil nad Středočechy vysoko 3:0.
O tit., neděle 15.4.2018, 11:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
3:0
(1:0)
FK Viagem PříbramFK Viagem Příbram
FC Slovan Liberec: Franc – Wiesner, Malinský (77. Kazda), Vrabec (61. Doležal), Heppner (K), Knejzlík (72. Gembický), Graiciar, Kačaraba, Köstl, Havelka (61. Micovčák), Michal (77. Baláž).
FK Viagem Příbram: Kočí – Petrlík, Vávra, Soldát, Ric (K), Mistafič (74. Polidar), Jandera, Ayong (52. Klán), Januška (74. Jelínek), Schwendt, Antwi (74. Šíma).
Branky: 41. Malinský, 47. Michal, 50. Vrabec. Rozhodčí: Matějček – Ratajová, Šimeček. ŽK: 86. Micovčák.

Reportáž

Slovan si v úvodu počínal aktivněji a v závěru první desetiminutovky se dostal do velké šance, když Knejzlík našel ve vápně Graiciara. Ten ale trefil pouze vybíhajícího brankáře Kočího. Po dvaceti minutách hry pro změnu zahrozila Příbram, když se Schwendt odhodlal ve vápně ke střele, ale Franc jeho pokus lapil.

Závěr první půle pak přinesl vyloženou smršť. Ve 41. minutě se Tomáš Malinský parádně individuálně uvolnil ve vápně a technickou střelou k zadní tyči otevřel skóre. Vzápětí mohla Příbram srovnat, když z malého vápna hlavičkoval zcela osamocený Jandera, ale ten trefil pouze brankáře France.

Hned o necelou minutu později přilétl do liberecké šestnáctky další centr, který Soldát hlavou nasměroval do břevna. A na druhé straně pro změnu z protiútoku poslal Graiciar střílený centr do šestnáctky a Vrabec ho lehkou tečí umístil do levé tyče. Po poločase tak i přes řadu dalších šancí vedl Slovan těsně 1:0.

Hned po změně stran se domácí prosadili podruhé. Kristian Michal dostal od Graiciara přesný pas na hranici velkého vápna a střelou k tyči zvýšil skóre. A jen o dvě minuty později přidal Slovan třetí branku, když se k odraženému balonu dostal Milan Vrabec a samostatný únik zakončil přesnou ranou.

Tříbrankový náskok dodal domácí juniorce klid na kopačky. Ani jeden z týmů nikam nespěchal a tempo hry poněkud opadlo. Hra byla navíc kouskována střídáními a příliš zajímavých šancí už k vidění nebylo. Kontrovat se ještě pokusil Schwendt, který vypálil z voleje. Ani jeho rána ale France neohrozila, Slovan tak nakonec zvítězil 3:0.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Petr Papoušek (FC Slovan Liberec): Byl to pro nás velmi náročný zápas proti silnému soupeři. Důležité bylo, že jsme dali gól do šatny, potom se nám velmi povedl vstup do druhého poločasu. Alespoň nás tak nemuseli tolik mrzet šance, které jsme v první půli nedali. Soupeř také zahrozil, měl tam nějaké hlavičky, jednou trefil břevno. Trochu jsme si to zkomplikovali tím, že jsme nedali gól dříve, ale i tak jsme podle mě zápas zvládli.

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Recovera Knorr-Bremse
Mediální partneři
Náš region Radio Blaník Liberec