FC Slovan Liberec | B-tým vyráží na půdu posledních Brozan, přeruší sérii proher?
Menu Další Zavřít Zavřít
26.10.2019

B-tým vyráží na půdu posledních Brozan, přeruší sérii proher?

Redakce
Liberec – Béčko v posledních zápasech třech zápasech neuspělo, nepříznivou sérii se bude pokoušet přerušit na půdě posledních Brozan, které doposud zapsaly jedinou výhru a to nad Bohemians hned v prvním kole soutěže.

Nelichotivá série trvá

Slovan měl v posledních týdnech náročný los. V říjnu se postupně utkal s Živanicemi (1:4), Zápy (0:2) a Pardubicemi „B“ (1:2), ani jeden z duelů body do tabulky našemu mužstvu nepřinesl. Modrobílé stále trápí především defenziva, kdy soupeř těží z minima šancí maximum.

Svěřenci trenérů Petra Papouška s Petrem Myslivcem jsou s šestadvaceti obdrženými góly celkově třetím nejčastěji inkasujícím mužstvem soutěže. Víc branek dostaly právě Brozany a Teplice. Nadcházející soupeř se navíc zároveň trefil pouze osmkrát, čímž je v konkurenci skupiny B nejhorší.

„Hodnocení zůstává stejné jako po předchozích zápasech. I když nebyl náš výkon v prvním poločase optimální, vedli jsme 1:0 a měli jsme i další možnosti a šance, které jsme nedokázali proměnit. Ve druhém poločase šla naše hra bohužel níž. V našem vápně na nás stačí málo, soupeř se třikrát dostal dovnitř šestnáctky a dal dvě branky. Některé individuální výkony na třetí ligu nestačí,“ komentoval trenér Petr Papoušek.

Boj o poslední nesestupové místo

Hráči z Litoměřicka prozatím okupují poslední, sestupové místo. Poslední dvě utkání ale prohráli jen těsně, na Velvary a Ústí nad Orlicí nestačili nejmenším možným rozdílem 0:1. Předtím inkasovali pět branek od Chlumce nad Cidlinou (1:5) a čtyři od Hradce Králové (0:4). Pro Brozany je střetnutí se Slovanem důležité, o týden později hrají s Teplicemi, které jsou prozatím předposlední.

Zároveň se kvapem blíží konec podzimní části soutěže. Do závěrečného kola (17. listopadu) zbývá necelý měsíc, Slovan čekají už jen čtyři zápasy. Po Brozanech přivítá Hradec Králové, pak pojede do Chlumce a následně uzavře premiérovou část v ČFL na Městském stadionu proti Ústí nad Orlicí.

NEJLEPŠÍ STŘELCI SLOVANU

Yu 6
Vrabec 4
Gembický 2
Beran 1
Šíma 1
Alibekov 1
Dvořák 1

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ZOO Liberec Pulsklima
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Rádio Impuls