FC Slovan Liberec | Béčko vstupuje do jarní fáze ČFL, na úvod hostí Velvary
Menu Další Zavřít Zavřít
06.03.2020

Béčko vstupuje do jarní fáze ČFL, na úvod hostí Velvary

Redakce
Liberec – Druhá polovina třetí nejvyšší soutěže je tu! Béčko na úvod jarní části přivítá Velvary, bude přitom chtít vkročit do pokračování sezony pravou nohou. Zápas se odehraje v neděli od 10 hodin a 15 minut (UMT Turnov).

Slovan chce šplhat tabulkou nahoru, příprava byla náročná

B-tým má za sebou pořádně těžkou přípravu. Podmínky celku trenérů Petra Papouška s Petrem Myslivcem ztěžovala četná zranění, obejít se museli zkušení koučové i bez dvou nejlepších střelců podzimní části – Yua a Milana Vrabec. První jmenovaný zamířil do Sokolova, druhý je dlouhodobě mimo hru.

Slovan nakonec během přípravného období třikrát vyhrál, jednou remizoval a třikrát prohrál. V generálce nestačil na pražskou Spartu jednoznačným rozdílem 0:4, naopak v soubojích s Legnicí a Žitavou nasázel hned osm branek.

„Všechno bylo a je takové rozsypané, takže jsme měli v přípravě i pět kluků z dorostu, abychom vůbec mohli pořádně trénovat. Na jaře u nás bude působit ještě Mashike Sukisa, který se vrátil z Vyšehradu. Čeká nás náročné jaro, věřím, že to zvládneme,“ komentoval Petr Myslivec.

Více se o přípravě dozvíte v tomto článku.

Slovan Velvary zažil povedenou přípravu a vyhlíží úvodní kolo

Ani Velvarští nelenili a během zimní pauzy sehráli hned osm přípravných utkání. Vyšehrad B porazili 6:2, Vltavín v přestřelce 5:4 a Kladno 4:2. Poradili si i s Královým Dvorem (1:0) a v generálce s Chomutovem (2:0). Naopak nestačili na Chrudim (1:2), Viktorii Žižkov (0:2) a Varnsdorf (0:1).

Podzimní část sezony zakončili fotbalisté z města nedaleko Kladna na sedmé příčce tabulky. Na první Jablonec mají ztrátu 12 bodů, naopak oproti 13. Slovanu o sedm bodů víc. Duel začne v neděli od 10 hodin a 15 minut, odehraje se na umělé trávě v Turnově.

NEJLEPŠÍ STŘELCI SLOVANU

Yu 6 (v zimě odešel do Sokolova)
Vrabec 5
Kuchta 3
Gembický 2
Šíma 2
Beran 1
Alibekov 1
Dvořák 1
Nešický 1 (v zimě odešel na hostování do Viktorie Žižkov)
Dordič 1 (v zimě odešel do Opavy)

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AGRO CS a.s. Liberecký kraj
Mediální partneři
Beat radio Liberecká drbna