FC Slovan Liberec | Chaluš: Mrzí to. Musíme se zaměřit na to, kde děláme chyby
Menu Další Zavřít Zavřít
18.04.2021

Chaluš: Mrzí to. Musíme se zaměřit na to, kde děláme chyby

Redakce
Liberec – Třetí penalta proti našemu týmu ve třech zápasech. Slovan podlehl pražské Slavii (0:1), jedinou branku duelu inkasoval po pokutovém kopu proměněném Ondřejem Kúdelou jen několik minut před koncem. „Nevím, čím to je, příští zápas tu sérii musíme odčinit," komentoval stoper Matěj Chaluš.

Splnil zápas vaše očekávání? Byla Slavia taková, jaká jste čekali, že po čtvrtku bude?
Určitě. Věděli jsme, že má Slavia poslední dobou náročný program a těžké zápasy v nohách. V neděli byla k poražení, nebo minimálně k tomu, abychom jí nějaký bod vzali. To se bohužel nepovedlo.

Dařilo se plnit stanovený plán?
Myslím, že ano. Slavia šla obrat o body, do 70. minuty jsem plnili věci dobře, pak nás soupeř trochu zatlačil. A určitě šla vidět také kvalita dostřídávajících hráčů Slavie, kteří byli na střídačce od začátku. Hru oživili. Měli jsme toho dost a nakonec jsme bohužel opět dostali branku z penalty.

Klíčové zápasy s Baníkem, Slováckem a Slavií s penaltou, navíc teď a v poháru s Plzní pozdní góly... Čím to?
Úplně se nám nedaří v koncovce a to musíme změnit už v následujícím zápase v Opavě. Jinak těžko říct, špatně se to hodnotí. Koncentrovaní jsme, dozadu prakticky devadesát minut makáme dobře, přesto soupeři dovolíme vytvoření šance k penaltě. Protivníka přitom ani tolik nepouštíme do šancí, ale dokáže je proměnit.

Dřív individuální chyby nepřicházely tak často, během série bez porážky jsme drželi kladné skóre, navíc se zasekla už zmiňovaná ofenziva. Přišla menší herní krize?
Nevím, jestli herní krize. Měli jsme hodně těžké zápasy, které jsme nezvládli. Neříkal bych tomu možná ani individuální chyby, když se pískne taková penalta... Těžko říct a těžko to někomu zazlívat. Chyby pramení ze hry, ale netuším, čím to je. Věřím, že to už příště prolomíme a dáme konečně gól.

Co říct k penaltové situaci, co se stalo? Pomalá reakce, nebo rozebrání?
Byli jsme pod tlakem, což vyústilo v to, že Kuchťák (Honza Kuchta) je vyčůraný, to všichni víme. Pak už bylo jen na rozhodčím, jestli pokutový kop odpíská a odpískal.

Jak tvým pohledem vypadá pohárová naděje?
Těžko říct. Musíme koukat hlavně na sebe, tabulku řešit nebudeme. Musíme se zaměřit na to, kde děláme chyby, abychom odčinili výsledky na další zápas a dostali se na vítěznou vlnu. Začneme u sebe, nemůžeme sledovat, co bylo za námi a co je před námi.

Jak mrzí, že zase zápas utekl v koncovce?
Samozřejmě mrzí... Čtyři zápasy jsme nedali gól, ale víme, že hrajeme proti kvalitním soupeřům, možná nás dobře přečetli... I tak si šanci vytvoříme, možná je potřeba být trochu hladovější. Slavia oživila hru díky širokému a kvalitnímu kádru, bylo to pro nás obránce těžší, přišli na nás čerství hráči. Kdyby nebyla penalta, tak však Slavia nevyhraje.

S čím pojedeme k nadcházejícím dvěma venkovním duelům?
Určitě budeme chtít dát gól a vyhrát. Chceme vítěznou vlnu a musíme začít už utkáním v Opavě. Někteří kluci nám budou chybět, ale věřím, že kvalitu na tři body máme. Nadcházející duely teď musíme zvládnout.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Nisa Liberec A net
Mediální partneři
Rádio Impuls eFotbal