FC Slovan Liberec | Cítíme se dobře a méně unavení, protože se daří, libuje si po další výhře Ondřej Karafiát
Menu Další Zavřít Zavřít
09.03.2020

Cítíme se dobře a méně unavení, protože se daří, libuje si po další výhře Ondřej Karafiát

Tomáš Honzejk
Liberec - Čtyři jarní zápasy (3 ligové, jeden pohárový), čtyři výhry (z toho jedna na penalty) a skóre 9:1. Slovan se po zimní přestávce nastartoval výhrou na Spartě ke skvělým výkonům, které s každým dalším zápasem potvrzuje. Domácí výhra 4:0 nad Opavou budiž tomu důkazem. Momentálně funguje jak ofenziva, tak defenziva. Vždy je ale co zlepšovat. "V druhé půli jsme sice vedli 3:0 a je krásné, že si kluci vepředu zastříleli. My vzadu ale potom občas vaříme a máme nervy jako blázen," varuje pilíř zadních řad Karafiát.

O žádném zápase se nedá říct, že by byl lehký. Opava vám ale vítězství usnadnila, že?

Tak usnadnila... Prvních dvacet minut jsme koukali jeden na druhého a čekali, že to ten druhý strhne. První dvacetiminutovka byla z naší strany šílená. Koledovali jsme si o gól. Opava měla dva tři brejky, kdyby nějaký proměnila, bavili bychom se po zápase úplně jinak. Musíme se poučit z prvních dvaceti minut. V druhé půli jsme sice vedli 3:0 a je krásné, že si kluci vepředu zastříleli. My vzadu ale potom občas vaříme a máme nervy jako blázen. Všichni útočí a nikdo nám moc nepomůže. Být to kvalitnější mužstvo, mohlo to být 3:1 nebo 3:2 a zase bychom se bavili úplně jinak.

Budete to se spoluhráči řešit?

Já to Malinovi (Tomáš Malinský pozn. red.) říkám pořád. On to ale asi nechápe. (smích)

Na jaře se daří jak střelecky, tak bodově. Co za tím stojí?

Já si myslím, že za tím je tvrdá práce v tréninku. Je to čistě můj názor. Minulý půlrok jsme si ze začátku trochu zvykali. Tréninky byly jiné než za minulého trenéra, který tu byl před Pavlem Hoftychem. Teď už jsme si zvykli a je to vidět. Trenéři s kondičními trenéry odvádějí fantastickou práci. My na trénincích dřeme a vyplácí se nám to.

Momentálně vás čeká podruhé za sebou utkání v týdnu. (středeční dohrávka v Teplicích) Cítíte se unavení?

Pro mě osobně je lepší, když se tolik netrénuje a hrají se zápasy. Já se cítím celkem dobře a řekl bych, že kluci to mají stejně. Je to hlavně v hlavách, když si řekneme, že se budeme cítit dobře, tak se tak cítit budeme. Psychicky se určitě cítíme dobře, jelikož se daří. Na středeční zápas se těšíme.

V týdnu před utkáním jsi se zúčastnil natáčení pozvánky k MDŽ ve studiu Radia Contact. Jak sis užil tuto netradiční akci?

Já mám podobné akce rád. Byla to dobrá příležitost, kdy jsem využil svého příjmení.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vinotéka U Kryšota Profipoint
Mediální partneři
Rádio Impuls eFotbal