FC Slovan Liberec | Čtyři chycené penalty Knoblocha! Co říkají statistiky a jaké jsou rekordy?
Menu Další Zavřít Zavřít
05.04.2021

Čtyři chycené penalty Knoblocha! Co říkají statistiky a jaké jsou rekordy?

Redakce
Liberec – Jak je aktuální série Milana Knoblocha výrazná ve statistických stopách? Hodně! Brankář našeho mužstva se dostal mezi ligovou smetánku, více chycených penalt za sebou mají jen čtyři gólmani historie samostatné české soutěže.

Milanu Knoblochovi se povedlo vychytat čtyři penalty za sebou ve velmi krátkém časovém sledu. První úspěch zapsal během desítky 8. listopadu minulého roku, doposud poslední pokutový kop proti němu neproměnil Patrizio Stronati o víkendu (8. listopadu 2020 – 3. dubna 2021).

Bylo to přitom symbolické. Posledním hráčem, který 28letého brankáře překonal, byl totiž právě Stronati a to minulou sezonu. Stalo se tak v 90. minutě duelu 3. kola nadstavby 2019/20, jde zároveň o jediný proměněný pokutový kop proti Knoblochovi během ligových duelů.

BILANCE – 4 chycené penalty, úspěšnost 80 %

Rychlejší byl v dosažení série čtyř chycených penalt za sebou jen Matouš Trmal, který bilance dosáhl v dresu Slovácka. Stejný počet zákroků během pokutového kopu má ještě Oldřich Pařízek, jenž na podobná čísla ovšem dosáhl v rozmezí šesti let a nikoliv několika měsíců. Naopak více chycených penalt po sobě mají čtyři brankáři ligové historie samostatné nejvyšší soutěže (od roku 1993).

Pět chycených pokutových kopů v řadě zaznamenali Tomáš Belic (03-04), Radek Černý (96-98) a Tomáš Poštulka (94-95). Statistice vévodí legendární jablonecká jednička Michal Špit s osmi zásahy penalt (01-06), kariéru bývalý gólman ukončil v květnu 2016.

Z libereckých brankářů se ve vyšším ligovém pořadí umístili ještě Zbyněk Hauzr a Ladislav Maier (oba s dvěma penaltami po sobě). Knobloch má v rámci celé ligy nejvyšší procentuální úspěšnost z gólmanů, kteří řešili během své kariéry alespoň tři pokutové kopy. A to 80 procent.

Jak už bylo zmíněno, jediným úspěšným exekutorem proti našemu muži s rukavicemi byl Patrizio Stronati. Jakuba Řezníčka z Teplic a pardubického Davida Hufa přímo vychytal, u rány zlínského Tomáše Poznara zase pomohlo břevno, Stronati o minulém víkendu pálil do pravé tyče z pohledu penaltového puntíku.

PENALTY MILANA KNOBLOCHA

27. červen 2020: Liberec – Baník 2:1 (Stronati gól, 90. minuta)
8. listopadu 2020: Teplice – Liberec 1:2 (Řezníček zákrok, 60. minuta)
17. února 2021: Liberec – Zlín 1:0 (Poznar břevno, 85. minuta)
26. února 2021: Liberec - Pardubice 4:1 (Huf zákrok, 41. minuta)
3. dubna 2021: Liberec – Baník 0:0 (Stronati tyč, 39. minuta)

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AGRO CS a.s. ITADECO
Mediální partneři
Hitrádio Contact Český rozhlas Liberec