FC Slovan Liberec | Další bitva o Evropu na stadionu U Nisy. Slovan vyzve Viktorku
Menu Další Zavřít Zavřít
17.05.2019

Další bitva o Evropu na stadionu U Nisy. Slovan vyzve Viktorku

Tomáš Brhel
Liberec - Zbývá odehrát pouze dvě závěrečná utkání ve skupině o titul FORTUNA:LIGY, nicméně oba celky mají pořád o co hrát. Slovan po úterní výhře nad Ostravou hájí jednobodový náskok na páté místo, které mu v případě výhry Slavie v MOL Cupu zajistí možnost rozdat si to o účast v předkolech Evropské ligy proti vítězovi skupiny o Evropu v kvalifikačním duelu na domácí půdě. Plzeň v případě jakéhokoliv zaváhání ztratí šance na mistrovský titul, který by definitivně připadl sešívaným, jimž stačí k triumfu získat bod proti Ostravě.

FC Viktoria Plzeň

Plzeňští si stíhací cestu za titulem pořádně zkomplikovali. V neděli totiž nezvládli klíčový zápas s pražskou Slavií, když v Edenu padli 1:3. Povinnou středeční výhrou nad Spartou si sice zajistili druhé místo v tabulce a udrželi se ještě ve hře o titul, před zbývajícími dvěma zápasy ovšem ztrácí vedoucí na Slavii pořád pět bodů.

Plzeňští to na modrobílé umí, a to i na stadionu U Nisy. Naši hráči totiž doma proti Plzni vyhráli naposledy před dlouhými dvanácti lety.

Ofenzivní síla Viktorky je na jaře založená zejména na Davidu Beauguelovi, který přišel v zimě ze Zlína. V této sezóně nastřílel již patnáct branek, z toho šest už v červenomodrém dresu. Mezi tři tyče se v neděli pravděpodobně postaví zkušený Aleš Hruška, který dostává v lize pravidelně přednost před pohárovým specialistou Matúšem Kozáčikem.

Počítat naopak hosté nemohou s Michalem Krmenčíkem, který se potýká se zraněním kolena. Dále pak nebude mít Pavel Vrba v zápasu se Slovanem k dispozici Ubonga Ekpaie či Aleše Čermáka.

FC Viktoria Plzeň FC Slovan Liberec
44 ZÁPASY 44
15 VÝHRY 16
13 REMÍZY 13
16 PROHRY 15
52 VSTŘELENÉ GÓLY 50
50 INKASOVANÉ GÓLY 52
101 ŽLUTÉ KARTY 114
8 ČERVENÉ KARTY 4
2 PROMĚNĚNÉ PENALTY2

FC Slovan Liberec

Liberecký Slovan může nastoupit do posledního domácího zápasu ve skupině o titul pozitivně naladěný. Z asi nejdůležitějšího zápasu nadstavbové části v Ostravě si totiž v úterý večer odvezl všechny tři body, když v samotném závěru Kamso Mara odmítl bezbrankovou remízu. Naši hráči se tak posunuli na páté místo, právě před ostravský Baník.

Modrobílí vycházeli v této sezóně zejména z dobře zabezpečené obrany a jinak tomu není ani v nadstavbové části. Ve třech dosavadních utkáních, navíc proti silné Slavii, Spartě a Baníku, inkasovali pouze jednou. Za touto skvělou vizitkou stojí jak konstantně kvalitní výkony brankáře Filipa Nguyena, tak i dobře sehraná a kompaktní defenzivní hra nejen obránců, ale celého mužstva.

V ofenzivě se tentokrát bohužel nebudeme moci spolehnout na zimní akvizici Libora Kozáka, který je se sedmi trefami naším nejlepším střelcem, ale v Ostravě dostal druhou žlutou kartu v nadstavbě, která automaticky znamená stop pro další utkání. Jednozápasový trest naopak vypršel Malinskému a Oscarovi, kteří už na Plzeň budou opět k dispozici.

Kvůli zraněním nebude moct Zsolt Hornyák v zápase využít služeb Jana Mikuly ani Filipa Oršuly.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avled Recovera
Mediální partneři
Rengl Český rozhlas Liberec