FC Slovan Liberec | Další kolo je tu! Slovan proti Budějovicím bez tří vykartovaných hráčů
Menu Další Zavřít Zavřít
27.09.2019

Další kolo je tu! Slovan proti Budějovicím bez tří vykartovaných hráčů

Redakce
Liberec – Naše mužstvo ve středu zvládlo utkání třetího kola MOL Cupu s Prostějovem (3:1) a postoupilo do osmifinále. Na vítězství se pokusí navázat proti nováčkovi z Českých Budějovic, v jehož kádru narazí i na bývalé spoluhráče včetně Michaela Rabušice s Dzonem Delargem.

SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE – DOBRÝ ZAČÁTEK I POSILY Z ŘAD „STARÝCH ZNÁMÝCH"

Nováček soutěže nevstoupil do sezony vůbec špatně, ba naopak. V prvním kole sice podlehl Opavě 0:1, pak ale skolil silné Slovácko 2:0 a záhy remizoval se Spartou (2:2) a Jabloncem (1:1). Od té doby se však série bodových utkání zadrhla a Budějovičtí postupně prohráli s Příbramí (0:2), Slavií (0:3) a Mladou Boleslaví (2:4). Na začátku září si sice černobílí připsali tři body za výsledek 2:0 proti Zlínu, ale následně padli s Ostravou (1:2) i Plzní (0:3).

Jihočeši jsou po Příbrami a Opavě společně s Bohemians nejčastěji inkasujícím týmem soutěže. Průměrně obdrží 1,8 gólu na zápas, 1 branku pak dají. To v konečném součtu vyneslo Českým Budějovicím až 15. příčku tabulky, bodové rozestupy ve spodní části ligy jsou však minimální. Ve třetím kole MOL Cupu si svěřenci trenéra Davida Horejše poradili s Vltavínem (4:1).

Fanoušci našeho mužstva si přijdou ve vzájemném zápase na své. V kádru Dynama totiž působí hned několik bývalých hráčů Slovanu. Pod Ještědem si zahráli například Dzon Delarge s Michalem Rabušicem, ale také Ubong Moses Ekpai, který na jihu Čech hostuje z Plzně, Filip Havelka, Jiří Kulhánek a nebo záložník Ladislav Martan. Nastoupit bude moct v Liberci také nejnovější akvizice Tomáš Sivok, který si odpykal v souboji s Viktorií svůj trest za červenou kartu.

Po dvou gólech zaznamenali za Budějovice Michael Rabušic, Patrik Brandner a Lukáš Provod, který už působí v kádru Slavie. Gól dali i Ivo Táborský, Jiří Kladrubský, Ivan Schranz a Benjamin Čolič. Poslední zmiňovaný zároveň vede v týmové statistice asistencí, na svém kontě má už dvě. Ve všech deseti zápasech chytal za Dynamo Jindřich Staněk a dvakrát udržel čisté konto.



FC SLOVAN LIBEREC – TOUHA PO VÝHŘE, CHYBĚT BUDOU TŘI HRÁČI

Slovan nečeká proti Budějovicím vůbec jednoduchá úloha. Kvůli karetním trestům z posledního utkání v Opavě nebudou moct nastoupit kapitán Radim Breite, stoper Taras Kačaraba a záložník Oscar, který v Liberci hostuje ze Slavie. Už utkání MOL Cupu mělo trenérovi Pavlu Hoftychovi výrazně napovědět o sestavě do dalšího střetnutí, obměněná jedenáctka se přitom ukázala v dobrém světle.

Slovan v posledním kole remizoval na hřišti Slezského FC 1:1 po brankách Petara Musy a Pavla Zavadila, což později stálo v souvislosti s předchozími výsledky místo opavského trenéra Ivana Kopeckého. O kolo předtím naše mužstvo na domácí půdě hostilo Teplice a s tehdy posledním týmem tabulky se rozešlo taktéž smírně 1:1.

Po deseti kolech modrobílým patří desátá příčka tabulky s jedenácti vybojovanými body. Na sedmou Spartu Hoftychova parta ztrácí tři body, od poslední příčky ji dělí stejný rozdíl. Přijďte naše mužstvo na stadion podpořit v tuhém boji o důležité body. Duel startuje v pondělí od 18:00.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ferona Pneu Hnídek
Mediální partneři
rtm plus Český rozhlas Liberec