FC Slovan Liberec | Derby je tu! Slovan vyzve v páteční předehrávce Jablonec
Menu Další Zavřít Zavřít
19.11.2020

Derby je tu! Slovan vyzve v páteční předehrávce Jablonec

Redakce
Liberec – Většina našich hráčů během reprezentační přestávky dokončila povinnou karanténu po pozitivních testech na koronavirus a do derby s Jabloncem tak naše mužstvo bude moct vstoupit téměř v plné sestavě. Hostům se zase vrací trenér Petr Rada. Duel začne v pátek navečer, výkop je naplánován na 18:45.

FK Jablonec – Neúspěšný restart i vysoké ambice

Rival se musel po opětovném rozběhnutí soutěží vypořádat s absencí hlavního trenéra Petra Rady, který byl pozitivně testován na koronavirus. Utkání se Zbrojovkou mohl sledovat jen z domova, domácí na Střelnici přitom nováčkovi podlehli 0:1. Jedinou branku zápasu vstřelil Jakub Přichystal.

Celkem mají zelenobílí na kontě po sedmi kolech 10 bodů, když třikrát vyhráli, jednou remizovali a třikrát prohráli. Na hřišti soupeře přitom dosud vybojovali jen bod a v minitabulce výkonů u soupeřů je horší už jen Příbram. Bod na kontě z hřišť protivníka mají ještě ale tři další týmy.

V minulé sezoně naše mužstvo derby neprohrálo. Jednou zvítězilo 1:0, dvakrát remizovalo 1:1 a 2:2. Z pohledu historických statistik je úspěšnější Slovan, U Nisy Jablonec vyhrál jen jednou a to 2. listopadu 2014, kdy hosté uspěli brankou Martina Doležala.

FC Slovan Liberec – Koronavirová vlna za zády

Našemu mužstvu začíná pořádně nahuštěný program. V pátek se v rámci derby střetne s Jabloncem, už ve čtvrtek se následně opětovně rozeběhne Evropská liga domácím zápasem s Hoffenheimem a pak se o víkendu Slovan představí na půdě ostravského Baníku.

V posledním kole Slovan nečekaně uspěl v Teplicích, kde s improvizovanou sestavou zvítězil po brankách Tarase Kačaraby a Jakuba Peška 2:1. Druhý zmiňovaný však obdržel zároveň od hlavního arbitra dvě žluté karty a do nadcházejícího souboje s Jabloncem nebude moct nastoupit.

V tabulce zatím naše mužstvo okupuje pátou příčku s 13 vybojovanými body. Na první Slavii ztrácí bodů šest, naopak na desátý Zlín má čtyřbodový náskok. Do konce náročné podzimní části se musí stihnout odehrát ještě sedm ligových kol, tři čekají Slovan na mezinárodní scéně.

Historicky už 55. prvoligové Podještědské derby začne v pátek v 18:45 na stadionu U Nisy, bohužel bez diváků, zato před kamerami ČT Sport.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pavlů innovation Crytur
Mediální partneři
Náš region Radio Blaník Liberec