FC Slovan Liberec | Do Dvorany slávy FC Slovan Liberec bude uveden Josef Šural
Menu Další Zavřít Zavřít
14.05.2021

Do Dvorany slávy FC Slovan Liberec bude uveden Josef Šural

Klub
Liberec - Dvoranu slávy FC Slovan Liberec založil klub v roce 2014, aby ocenil největší osobnosti své historie. Prvním členem se stal Tomáš Janů, který v dresu Slovanu odehrál nejvíc ligových zápasů v prvoligové éře. O dalších členech Dvorany slávy pak v dalších letech rozhodovali fanoušci klubu hlasováním a byli představováni v rámci pravidelného Reprezentačního plesu. Letos jsme vzhledem k okolnostem zvolili jiný postup.

Už na začátku roku vedení klubu rozhodlo o tom, že se Josef Šural stane v pořadí osmým členem Dvorany slávy. Vzhledem k tomu, že se kvůli aktuálním okolnostem nekonal Reprezentační ples, hledala se jiná vhodná příležitost a nakonec byl, i díky opětovnému vpuštění permanentkářů na tribuny, vybrán právě domácí zápas proti Zbrojovce Brno, z níž „Šury“ do Slovanu před deseti lety přestoupil. Slavnostní ceremoniál proběhne před výkopem tohoto duelu.



Josef Šural (1990-2019)

Ofenzivní univerzál působil v Liberci čtyři a půl roku (2011-2015). Podílel se na zisku mistrovského titulu (2012) i domácího poháru (2015). Byl také důležitým členem týmu, který vybojoval postup ze skupiny Evropské ligy (2013).

Ligová bilance v dresu Slovanu: 113 zápasů / 30 gólů

Čest jeho památce!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberecký kraj FotbalPark Liberec
Mediální partneři
eFotbal Rengl