FC Slovan Liberec | Do Slovanu přichází kolumbijský záložník Jhon Mosquera
Menu Další Zavřít Zavřít
05.08.2020

Do Slovanu přichází kolumbijský záložník Jhon Mosquera

Redakce
Liberec - Dres Slovanu bude nově oblékat kolumbijský záložník Jhon Mosquera, který naposledy působil u pražských Bohemians. Šikovný 30letý fotbalista se vrátil před začátkem jarní fáze sezony do české nejvyšší soutěže po třech a půl letech, během deseti zápasů zapsal tři branky a nahrávku.

Třicetiletý Kolumbijec přichází do Slovanu jakožto volný hráč, předchozí část kariéry má spjatou s pražskými klokany. Bohemians poprvé získali Mosqueru v létě 2014 z třetiligového španělského Hérculesu, nejprve na hostování a poté na přestup. V létě 2016 Mosquera odešel zpět do rodné vlasti, kde oblékal nejdříve dres Atlétika Nacional a poté Deportiva Cali, s prvním jmenovaném týmem si zahrál také na mistrovství světa klubů.

K Pražanům se připojil zpět před jarní fází sezony 2019/2020, nakonec stihl odehrát deset zápasů a blýskl se třemi brankami do sítě Slovácka a Jablonce. V součtu odehrál 30letý záložník 65 ligových utkání, v nichž vstřelil šest branek a zapsal sedm nahrávek, další gól vsítil v MOL Cupu.

Jednou z předností Jhona Mosquery je kromě techniky také univerzálnost, během kariéry hrál na levém i pravém kraji, levém bekovi, středu zálohy i středním útočníkovi. A co na rychlý přesun od Botiče k Nise říká sám hráč? "Děkuji Bohemians za vše, bohužel jsem dva měsíce čekal na nabídku vylepšené smlouvy, ta však nepřišla. Slovan jednal rychle, na podmínkách jsme se okamžitě domluvili, láká mě vidina bojů o přední ligové příčky a skupinu Evropské ligy. Okamžitě po uzavření smlouvy jsem kontaktoval ředitele Bohemians, aktuálně je na dovolené u moře, osobně jsem se s ním sejít bohužel nemohl. Před utkáním proti Chrudimi jsem poděkoval a rozloučil se s trenéry i hráči Bohemians."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pulsklima CEWE
Mediální partneři
Náš region Rengl