FC Slovan Liberec | Druhým vyzyvatelem Slovanu v Turecku bude polský tým Jagiellonia Białystok
Menu Další Zavřít Zavřít
25.01.2019

Druhým vyzyvatelem Slovanu v Turecku bude polský tým Jagiellonia Białystok

Šimon Knopp
Turecko/Liberec - Po prvním, úspěšném zápasu proti Neftči Baku, ve kterém Slovan dokázal zvítězit 2:1, čeká na svěřence Zsolta Hornyáka další kvalitní soupeř. A to Jagiellonia Białystok, polský tým, který v minulé sezóně skončil na druhém místě nejvyšší tamní soutěže. Utkání se odehraje v sobotu 26. 1. od 14 hodin středoevropského času v Beleku. Pokud to technické podmínky a soupeř dovolí, budete moct na našich stránkách sledovat živý videopřenos z tohoto duelu.

Jagiellonia Białystok

"Jaga", jak se žlutočervenému klubu přezdívá, sídlí ve městě Białystok (Bělostok), jež se nachází na severovýchodě Polska. Jedná se o klub s dlouholetou tradicí (založen byl již v roce 1920), ovšem úspěchy začal sbírat především v posledních letech. Na Městském stadionu s kapacitou 22 386 míst se fanoušci v posledních dvou sezónách (2016/2017 a 2017/2018) mohli radovat ze dvou druhých míst v polské Ekstraklase, předtím klub triumfoval v polském fotbalovém poháru (2009/2010) a následně i v superpoháru (2010). Momentálně polskému týmu patří v tabulce 4. místo s devítibodovou ztrátou na první Lechii.

Na soupisce nalezneme především hráče domácí národnosti, přesto se zde nachází jedno jméno, které je fanouškům českého fotbalu povědomé. Za Jagiellonii nastupuje český záložník Martin Pospíšil, který v roce 2017 přestoupil do polského klubu z Jablonce. Jagiellonia Białystok si v této sezóně zahrála i předkola Evropské ligy, nejprve si dokázala poradit s portugalským Rio Ave, ale následně narazila na belgický Gent. Po dvou porážkách (0:1 a 1:3) se musela s prestižní evropskou soutěží rozloučit již ve třetím předkole. V Turecku Jagiellonia zatím sehrála jeden přípravný zápas proti ruskému Arsenalu Tula, kterému podlehla 1:2.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Penzion Eva Recovera
Mediální partneři
Rengl Liberecká drbna