FC Slovan Liberec | Evropská liga je tu! Slovan čeká souboj s litevským Riteriaiem
Menu Další Zavřít Zavřít
15.09.2020

Evropská liga je tu! Slovan čeká souboj s litevským Riteriaiem

Redakce
Liberec – Naše mužstvo se po čtyřech letech vrací do Evropské ligy a načíná druhou stovku zápasů v evropských pohárech. V rámci druhého předkola druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže ho čeká ve čtvrtek od 18 hodin našeho času litevský celek FK Riteriai, který bude duel hostit na národním stadionu ve Vilniusu. Slovan čeká kromě cestování a přísných hygienických opatření také umělý trávník, kvůli němuž uzpůsobil přípravu.

FC Slovan Liberec – Fáze sehrávání i dvě výhry včetně skalpu vicemistra

Slovan po velké obměně kádru, které přizpůsobil přípravné období, podlehl v prvním kole FORTUNA:LIGY olomoucké Sigmě 0:1. Naše mužstvo sahalo po vyrovnání, avšak Kamso Mara nařízený pokutový kop po faulu na Michaela Rabušice neproměnil. Chuť si spravilo ještě před reprezentační přestávkou, když přehrálo vicemistra z Plzně 4:1 a zapsalo si tak první tři body do tabulky.

O minulém víkendu se Slovan představil v Českých Budějovicích, kde po krásných brankách Jhona Mosquery s Rabušicem zvítězil 2:0. Během týdenní reprezentační přestávky předtím sehrál ještě přípravný duel s Hradcem Králové, jenž po obratu a dvou brankách Júsufa skončil 3:2.

Tým kouče Pavla Hoftycha odlétá do Litvy ve středu dopoledne charterovým letem, v ten samý den absolvuje na stadionu LFF ve Vilniusu večerní předzápasový trénink. V nominaci je celkem 21 hráčů, včetně tří brankářů a nechybí žádná z opor. Vracet se bude naše výprava během pátku. O postupujícím do třetího předkola rozhodne jediný duel, který začne ve čtvrtečních 18 hodin a vysílat ho bude Česká televize na programu ČT Sport.

FK Riteriai – Postup z prvního předkola i Oscar Dorley

Poslední soutěžní duel Riteriai sehrál 25. srpna v prvním předkole Evropské ligy, severoirské Derry City porazil 3:2 po prodloužení. Předtím remizoval v lize se Žalgirisem (2:2) a o týden dříve podlehl FK Kauno Žalgiris 0:1. V šestičlenné tabulce patří Riteriai s osmi body po šestnácti kolech poslední příčka.

Klub patří v posledních letech k nejúspěšnějším celkům litevské soutěže. V A Lyze byl v roce 2019 (soutěž se hraje formátem jaro - podzim) stejně jako v letech 2018 a 2017 ještě pod hlavičkou FK Trakai třetí. Dva roky předtím bral dokonce druhé příčky.

Liberečtí fanoušci mají s nadcházejícím soupeřem spojitost, i přesto, že jim Litva nemusí být blízká. Právě z tehdejšího Trakaie totiž přestoupil pod Ještěd Oscar Dorley, jenž aktuálně hájí barvy pražské Slavie. Vítěz čtvrtečního duelu postupuje bez odvety do třetího předkola, v němž se utká na půdě lepšího z dvojice srbsko-rumunské dvojice Bačka Topola - FCSB. Los play off Evropské ligy proběhne již tento pátek.

Slovan dostal od litevské vlády výjimku, díky níž ve Vilniusu může odehrát soutěžní duel bez toho, aniž by absolvoval povinnou čtrnáctidenní karanténu. Předzápasové testy naše mužstvo absolvovalo v pondělí s negativními výsledky. Cestě na zápas tak už nic nebrání. Držte nám palce alespoň u televizních obrazovek!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pavlů innovation Crytur
Mediální partneři
Rengl Beat radio