FC Slovan Liberec | Filip Nguyen: Penalta? Měl jsem tušení, mohl jsem jen získat
Menu Další Zavřít Zavřít
29.10.2018

Filip Nguyen: Penalta? Měl jsem tušení, mohl jsem jen získat

Redakce
Jablonec - V derby neměl lehkou úlohu. Gólman Filip Nguyen musel řešit dvě velké šance soupeře, jednou z nich byla přitom dokonce penalta. Jakuba Považance se mu však povedlo rozhodit a pokutový kop na podmáčeném trávníku zneškodnil, čímž výrazně pomohl našemu mužstvu k bodu za bezbrankovou remízu 0:0.

Berete bod za remízu v Jablonci? Vzhledem k průběhu zápasu jsme s bodem spokojení. Každopádně na začátku jsme chtěli vyhrát, bohužel. Věděli jsme, že by Jablonci mohly dojít síly kvůli Evropské lize, ale bod musíme brát.

Jak ses cítil v 75. minutě? Penalta takto v závěru není vůbec příjemná.
Abych řekl pravdu, ani jsem nevěděl, že Jakub Považanec dával v předchozích třech zápasech dva góly. Byla to pro mě zkrátka penalta a takhle v závěru... Na to ani nejde moc co říct, mohl jsem jen získat a naštěstí se to povedlo.

Hrál při pokutovém kopu nějakou roli podmáčený terén?
Nad tím jsem vůbec nepřemýšlel. Chtěl jsem střelce hlavně co nejdéle ustát, aby to dal doprostřed nebo doprava. Naštěstí penaltu kopl takto blbě a povedlo se mi míč chytit. V podstatě mě trefil, měl jsem takový vnitřní pocit. Jinak samozřejmě terén hrál roli. Hlavně kvůli němu se hrálo v bojovném stylu nahoru-dolů.

V závěru měl Jablonec k dispozici ještě brejk dva na jednoho. Jak se ti ulevilo, když soupeř přestřelil?
Možná jsem mohl chytit centr, vyběhnout. Když se ke mně dostali, snažil jsem se co nejvíc přiblížit a naštěstí přestřelil. Dobře to dopadlo. Celkově jsme mohli vyhrát jak my, tak soupeř.

Vnímali jste nějak, že trenér Zsolt Hornyák nemohl být kvůli trestu na lavičce?
Ani jsem to nijak nevnímal. Atmosféra byla dobrá, takže by stejně nebyl slyšet. Před zápasem se nás jen snažil o to víc namotivovat, že by rád získal trofej, která se uděluje za výhru v derby, zpět do Liberce.

K tomu ale chybělo lepší zakončení a finální přihrávka.
Přesně tak. Neměli jsme vyloženou šanci, chyběla nám předfinální fáze a koncovka. Jinak jsem ale spokojený, vážněji soupeř nevystřelil na branku a za to patří klukům pochvala.

Zdá se, že se z tebe stala nová brankářská jednička. Jak situaci mezi tyčemi vnímáš?
Jsem samozřejmě spokojený. Čekal jsem na šanci, snažím se ji chytit za pačesy. Doufám, že to takto bude pokračovat dál, zatím se cítím každý zápas lépe a lépe.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Truhlářstv Hajlek Staco Centrum Babylon
Mediální partneři
Náš region Rengl