FC Slovan Liberec | Filip Nguyen po nule: Chtěli jsme to před našimi fanoušky napravit
Menu Další Zavřít Zavřít
29.09.2018

Filip Nguyen po nule: Chtěli jsme to před našimi fanoušky napravit

Redakce
Liberec - Gólman Filip Nguyen proti Olomouci příliš práce neměl. Udržel však druhou nulu během týdne a během jeho pobytu mezi třemi tyčemi zaznamenalo naše mužstvo bilanci 4:0. Jak viděl duel se Sigmou a dvě situace, které muselo řešit video?

Jak těžký to byl zápas?
Počasí bylo podle mě docela dobré. Zima nám nebyla, zahřáli jsme se. Moc práce jsem osobně neměl, Sigma neměla snad ani střelu na branku. Každopádně kluci bránili skvěle a za to jim patří velký dík.

Obrana, nebo útok. Co bys ocenil víc?
Jelikož jsem gólman, tak obranu. Na druhou stranu jsem moc rád, že jsme konečně dali tři góly. Takže ve finále je to tak padesát na padesát.

Byl na vás tlak? V lize se vám poslední dobou moc nedařilo.
Tlak určitě byl. Poslední dva ligové zápasy jsme prohráli a chtěli jsme to zlomit. Navíc jsme dlouho nehráli doma, takže jsme to chtěli před vlastními fanoušky napravit.

Jak sis užil zápas? Bylo to pro tebe první utkání v lize, navíc druhé s čistým kontem v řadě.
Jsem spokojený. Užil jsem si to, těšil jsem se na to. Věděl jsem to někdy od čtvrtka, připravoval jsem se na to. Skončilo to nakonec 3:0, takže za mě super.

Jak ses na to připravoval?
Připravoval jsem se na to hlavně v hlavě. Když nepočítám pohár, dlouho jsem nechytal. Za devět měsíců mám nějaký pátý soutěžní zápas, což není moc, takže jsem se to musel připravit hlavně psychicky.

Na druhou stranu za čtyři zápasy dvě nuly. To je docela dobrá úspěšnost, ne?
Je, ale není to jen moje zásluha. Kluci skvěle bránili proti Olomouci i Zbrojovce. Určitě to není jen moje práce.

Do zápasu dvakrát zasahovalo i video. Jaké to je pro hráče?
Nebylo to úplně příjemné. Museli jsme se hýbat, abychom nezmrzli. Video nám nakonec dvakrát pomohlo, takže pro nás to bylo dobře. Nic příjemného to každopádně není. U druhé situace jsem ani nevěděl, co rozhodčí přezkoumává. Snažil jsem se mu dívat přes rameno, ale nic jsem neviděl.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Břízky - Euroseal KB Design
Mediální partneři
Hattrick rtm plus