FC Slovan Liberec | Finále DATART e:LIGA: Slovan v něm reprezentoval i Karlos Knejzlík
Menu Další Zavřít Zavřít
12.01.2020

Finále DATART e:LIGA: Slovan v něm reprezentoval i Karlos Knejzlík

Redakce
Ligová fotbalová asociace (LFA) v letošní sezóně společně s generálním partnerem DATART odstartovala novou esport soutěž s názvem DATART e:LIGA, kde se mohla široká veřejnost zúčastnit kvalifikačních bojů ve hře FIFA 20 na herní konzoli PlayStation 4. Čtveřici semifinalistů, kteří se kvalifikovali z říjnové klubové online kvalifikace, čekalo listopadové offline semifinále, v neděli 12.1 byl na programu finálový turnaj, v němž už se dvoučlenné týmy reprezentující jednotlivé kluby FORTUNA:LIGY postavily proti sobě.

CO JE DATART E:LIGA?

DATART e:LIGA je novou soutěží realizovanou Ligovou fotbalovou asociací (LFA) ve světě esportu ve spolupráci s prvoligovými kluby hrajícími FORTUNA:LIGU (F:L). Je to vícefázová soutěž, kterou vyhraje dvojice hráčů reprezentující jeden z klubů FORTUNA:LIGY. V prvním ročníku se e:LIGA uskutečnila ve třech fázích v období od října 2019 do ledna 2020. Celá soutěž se hraje výhradně ve hře FIFA 20 na konzoli Playstation4. e:LIGA je jako jediná autorizovaná FIFA soutěž v ČR součástí světové série EA Global Series.

PRAŽSKÉ FINÁLE

Finále se konalo v neděli 12. ledna v pražské UNYP Aréně. Dva nejlepší FIFA hráči reprezentující barvy 16 klubů FORTUNA:LIGY hráli o titul šampióna, 150 000 Kč a body do světové série Global Series, které v rámci České republiky mohou získat pouze v DATART e:LIZE. Barvy našeho klubu hájil vítěz semifinále kkarlos (alias Karel Knejzlík) a Angel, který na poslední chvíli musel nahradit Sajmonowycze.
Velké nedělní finále mělo na programu dopolední skupinovou fázi a odpolední vyřazovací boje. Reprezentanti Slovanu byli nalosováni do skupiny B a jejich soupeři byli profi hráči AC Sparta Praha a s nimi i dvojice z FK Mladá Boleslav a 1.FK Příbram. Ze základní skupiny postoupily týmy AC Sparta Praha a FK Mladá Boleslav. Naši reprezentanti skončili ve skupině na 3. místě.

Co nám po turnaji řekli Karel "KKarlos" Knejzlík a Roman "Angel" Protivínský?


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avled Geoprint
Mediální partneři
eFotbal Český rozhlas Liberec