FC Slovan Liberec | Generálka před ligou! Slovan hraje na soustředění s vídeňským Rapidem
Menu Další Zavřít Zavřít
14.08.2020

Generálka před ligou! Slovan hraje na soustředění s vídeňským Rapidem

Redakce
Liberec - Poslední duel přípravy je tu! Slovan hraje na rakouském soustředění s domácím Rapidem Vídeň, ligová generálka by se měla uskutečnit na hlavním stadionu. Duel začíná v sobotu od 16 hodin a odehraje se bez diváků.

SK Rapid Vídeň - Liga mistrů i famózní obrat

Rakouský celek nemá času na zbyt, už 25. srpna ho čeká čtvrtfinále kvalifikace Ligy mistrů, ve kterém se utká o postup s Lokomotivem Záhřeb. V souboji s chorvatským celkem bude mít nevýhodu, bude totiž hrát na horké balkánské půdě.

Rapid si vybral soupeře pro přípravné období v Česku, začal sice soubojem s tuzemským Drassburgem, který vyhrál 4:1, pak už ale změřil síly s Opavou. Slezský celek vedl ve vzájemném klání už 3:0, nakonec ale po nevídaném obratu prohrál 3:5. Vyrovnáno bylo třemi brankami v rozmezí 55. a 69. minuty.

Slovan se s vídeňským celkem naposledy střetl na začátku roku 2018, tehdy vyzval rivala Rapidu Austrii Vídeň a duel skončil remízou 1:1. Branku Slovanu tehdy zaznamenal Roman Potočný.

FC Slovan Liberec - Generálka, sehrávání fáze dva

Slovan sobotním duelem uzavře přípravu na ligovou sezonu, která startuje už o příštím víkendu. V přátelských zápasech zatím dvakrát vyhrál, dvakrát remizoval a jednou prohrál s Přepeřemi. Fanoušky může potěšit podpis Michaela Rabušice, který se domluvil s vedením na kontraktu a potřetí se vrací do Liberce.

Příprava je pro naše mužstvo důležitá hlavně z hlediska sehrání, proměněný kádr se po návratu z rakouského soustředění střetne v prvním kole s olomouckou Sigmou. Tu vyřadil minulou sezonu v semifinále MOL Cupu výhrou 2:1. Duel s Rapidem startuje v sobotu od 16 hodin a odehraje se bez diváků, na webu vám přineseme podrobný popis událostí. Práva na vysílání zápasu si zajistila rakouská stanice ORF Sport.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
La Piazza Centrum Babylon
Mediální partneři
Liberecká drbna Hattrick