FC Slovan Liberec | Hoftych o přípravě, sestavě i Spartě: Generálka? Pro nás všechny tři zápasy
Menu Další Zavřít Zavřít
08.02.2020

Hoftych o přípravě, sestavě i Spartě: Generálka? Pro nás všechny tři zápasy

Redakce
Liberec - Příprava se blíží ke konci, jarní fáze sezony odstartuje zápasem se Spartou. Co říká trenér Pavel Hoftych na soupeře, kteří Slovan během zimní pauzy prověřili, a má jasno o základní jedenáctce? „Hráči jsou na pokračování sezony připraveni. Obě soustředění byla kvalitní, měli jsme výborné podmínky pro práci," komentoval trenér Slovanu.

Jak hodnotíte soustředění? Klapalo z hlediska podmínek vše, jak mělo?
Ano, bylo velmi dobře, že jsme mohli využívat přírodní trávu a vesměs nám drželo i počasí. Trochu jsme měli problém s nastydnutím některých hráčů, další měli zase potíže s achilovkou, takže jsme dávali úlevy. Na druhou stranu se nám do té doby podobné problémy vyhýbaly a hráči jsou na ostrou sezonu připraveni. Uvidíme, jak se nám dají zranění - nechci jmenovat - do úvodního zápasu zdravotně dohromady. Ale určitě byla obě soustředění kvalitní a měli jsme výborné podmínky pro práci.

Soupeři splnili očekávání? Co vám duely ukázaly?
Všichni tři soupeři měli vysokou kvalitu. O Dynamu nemluvě, Desna je momentálně čtvrtá v ukrajinské lize se ztrátou na Doněck a Kyjev, Škendija dlouhodobě patří ke špici makedonské ligy a je momentálně druhá za Skopje. Kvalitní soupeři, každý hrál trochu jiným stylem. Myslím, že jsme potkali velmi silné protivníky technicky, běžecky i fyzicky. Zkrátka šlo o kvalitní duely, které byly i pro naše mladé přínosem. My je viděli v akci a oni vědí, kam se ještě musí posunout.

Napověděly také o základní jedenáctce? Jak hodnotíte přínos nových tváří?
Někteří kluci si vybojovali pozice podzimními výkony. Někteří noví hráči, nebo ti, co se vrátili jako Alibekov, ukázali kvalitu. Je dobře, že je z čeho vybírat. Někteří kluci měli, jak už jsem říkal, zdravotní problémy a uvidíme, jak bude marodka vypadat před Spartou. Každopádně konkurence i kvalita v mužstvu jsou, což posouvá tým i samotné hráče dál. Ale uvidíme, základní jedenáctku budeme vybírat až těsně před zápasem na Spartě.

Co přímo generálka...
Ani bych poslední utkání nenazýval generálkou, stejně důležité pro nás byly předchozí dva zápasy. Všechny tři duely v Turecku byly generálkou. Škendija sice nemá tak zvučné jméno jako Dynamo Moskva, ale dlouhodobě hraje poháry na úrovni kvalifikace a dostává se až do play off. Jde o velmi zkušené, dobře organizované i technické mužstvo. Silné, běhavé... Náročný soupeř a kvalitní protivník. Mohli jsme vyhrát, nakonec jsme prohráli, ale zápas byl kvalitní. Pro nás velmi dobrá prověrka.

Imad Rondič dal 5 branek, s jeho produktivitou musíte být spokojený, že?
Imad dal pět branek, ale tři tuším slabším soupeřům, pak dva góly Desně. Má za sebou druhou ligu, třetí ligu za Slavii, působení doma v Bosně a Hercegovině. Jde o mládežnického reprezentanta, talentovaného a pracovitého hráče. Potřebujeme, aby góly dával, připravoval a vytvářel šance pro další hráče i v lize. Dobře odstartoval, jsme za to rádi, jde i o odměnu za jeho pracovitost. Sám ví, že jen prací dojde dál a my věříme, že se nám to společně povede.

Před odletem do Turecka jste přišli o dva produktivní hráče. V médiích už jste prozradil, že byste rádi do ofenzivy ještě někoho přivedli. Je to stále aktuální?
Přišli jsme o Potočného s Musou, což byly důležité články naší hry. Mužstvo na ně navíc bylo zvyklé. Může to být pro nás o to bolestivější, že spolupráce Baluta - Musa fungovala automaticky, také všichni věděli, kde bude stát Poťák a co udělá s balonem, když ho dostane. Navíc jsme přišli i o Oscara. Platného člena jedenáctky, v závěru podzimu měl fantastickou formu. To jsou těžké zásahy do sestavy, ale tak to v Liberci chodí. Nicméně přišli další hráči. Potřebujeme dotrénovat Hromadu, máme Rondiće, který ukázal potenciál a Kuchtu, jenž nám na podzim i kvůli zranění moc nepomohl a věříme, že se dostane dál. Vrátil se také Alibekov, jde o velmi kvalitního fotbalistu. Ale abych odpověděl na otázku... Ještě jednoho dva hráče na kraj zálohy a do útoku bychom rádi přivedli. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet.

Hned v prvním zápase jara pojedete na Letnou. Co od zápasu očekáváte? Na úvod soupeř z horních pater tabulky.
Zápasy na Letné jsou pro každého hráče i trenéry zajímavé. Spartu se nám doma podařilo před krásnou návštěvou porazit 3:1, teď jedeme k nim. Tradicí, tituly a historií jde pořád o top český klub. Poslední roky sice nejsou tak úspěšné, ale každý tým má svoje plusy a svoje minusy. Budeme se snažit být na Spartu připraveni tak, abychom měli šanci na Letné uspět a byli schopní eliminovat jejich silné stránky a těmi našimi naopak docílili výsledku, který pro nás bude zajímavý.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kraintek Gasservis
Mediální partneři
Hattrick Rengl