FC Slovan Liberec | Hoftych před Gentem: Jsme dál než během druhého předkola
Menu Další Zavřít Zavřít
21.10.2020

Hoftych před Gentem: Jsme dál než během druhého předkola

Redakce
Liberec - Naše mužstvo čeká už ve čtvrtek první duel základní skupiny Evropské ligy, od 21 hodin si zahraje s belgickým Gentem. Jak vidí nadcházející duel trenér Pavel Hoftych a je tým po zdravotní stránce kompletní?

Jak je na tom tým zdravotně?
Většina kádru je komplet. Máme určité zdravotní problémy u jednoho až dvou hráčů bližších sestavě, jde o svalové problémy, nebudu specifikovat. Uvidíme do zápasu. Co se týče testů, dopadly negativně, takže jsme připraveni hrát.

Může být nevýhodou zápasové manko z posledních týdnů?
Nikdo nikdy neví, v jakém rozpoložení soupeř zrovna je. Gent prohrál poslední zápas 2:5, my naopak tři týdny prakticky nehráli a navíc hodně kluků odjelo na reprezentační srazy. I tak jsme kvalitně potrénovali. Spoustu hráčů, snad jen kromě Ramba, bude čekat první zápas v základní skupině Evropské ligy, možná tedy dorazí počáteční nervozitka. Na kvalitě zápasu by se každopádně projevit neměla.

Na co si dát u soupeře pozor?
Tým je šikovný směrem nahoru, mají řadu kvalitních hráčů včetně síly v soubojích jeden na jednoho směrem do kombinace i zakončení. Naopak víme, že mají trochu problémy v defenzivě. Uvidíme, jak konfrontace dopadne. Chceme využít toho, že nejsou v takové pohodě jako minulou sezonu, začátek ročníku jim úplně nevyšel.

Co jde od zápasu očekávat? Ofenzivní fotbal, nebo taktická bitva?
Kdyby k nám přišlo za optimálních podmínek devět tisíc diváků, těšili bychom se mnohonásobně víc. Před prázdnými tribunami to vypadá, jako kdybychom hráli pro sebe... Víme ale, že nám lidi drží u obrazovek palce. Budeme se soustředit na to, abychom eliminovali soupeřovy zbraně. Taktickou bitvu zaměřenou na jeden gól neočekávám, jde teprve o první zápas ve skupině. Belgická hra se tak zároveň nikdy neprezentuje, většinou se soustředí na ofenzivu. Rozdáme si to každý se svými zbraněmi a uvidíme, kdo bude úspěšný.

Skupinu začneme v roli outsidera, ta nám však vyhovuje, že? Jsme rádi outsideři. Když to vezmu na rozpočty všech tří klubů ve skupině i hráčské možnosti a jejich hodnoty, tak outsideři jsme jednoznačně. Máme radost, že se nám do skupiny podařilo dostat přes tři předkola, málokterému českému klubu se podobná věc povede. Nám, Liberci, se stala opětovně. Jsme rádi, že tam jsme a porveme i s rolí outsidera, s níž už máme dost zkušeností.

Jak se zapojil do přípravy Michal Sadílek?
Jsme rádi, že s námi Michal je. Sáďa s námi absolvoval tréninky, ale byl také s národním týmem a vládní opatření zrušila ligu, takže jsme neměli možnost ho vidět s týmem. Nasazení sestavy do zápasu budeme zvažovat, čeká nás hodně utkání a ve středu hřiště zase tolik alternativ nemáme.

Cítíte, že se tým od druhého předkola v Litvě hodně posunul?
Když jsme v Litvě hráli, byli jsme s týmem pohromadě asi teprve měsíc. Hráči třeba nevěděli, že má Jhon Mosquera 90% úspěšnost centrů a ostatní podrobnosti... Mužstvo si na sebe zvyká, kvalita tréninků je výborná a mužstvo se určitě posunulo dál, než bylo.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY Kristýna
Mediální partneři
rtm plus Rádio Impuls