FC Slovan Liberec | Hráči Slovanu v reprezentacích
Menu Další Zavřít Zavřít
15.10.2019

Hráči Slovanu v reprezentacích

Tomáš Honzejk
Během přestávky si někteří naši hráči plnili reprezentační povinnosti. V následujícím článku vám přinášíme přehled, o které hráče se jednalo, zda-li nastoupili za svou zem a jak se jim v utkáních dařilo.

Matěj Chaluš

Začneme u jediného českého zástupce ve výběrech svých zemí. I přes to, že se ve Slovanu zatím prosadil do základní sestavy ligového utkání pouze jednou, nastoupil opět Matěj Chaluš k oběma kvalifikačním zápasům lvíčat s kapitánskou páskou. Nejprve svěřenci Karla Krejčího remizovali proti oslabeným Řekům 1:1, následně hráli se Skoty bez branek. Zástupce Slovanu odehrál obě utkání, když nechyběl ani minutu a přispěl tak k zisku dvou bodů do kvalifikační tabulky.

Kamso Mara

Defenzivní záložník Guiney nastoupil v základní sestavě k přípravnému utkání proti Komorám. Jednalo se o jeho první nominaci a start v Guinejské reprezentaci, kde hrají například Naby Keïta z Liverpoolu, Amadou Diawara z Neapole či Florentin Pogba, bratr slavnějšího Paula Pogby z Manchesteru United. Bohužel Guinea skórovat nedokázala, naopak Komory se jednou prosadily a zvítězily tak 1:0. V úterý 15. 10. pak hrála guinejská reprezentace přátelský zápas proti Chile. I v tomto utkání nastoupil náš hráč v základní sestavě. Odehrál celé utkání, nezabránil však porážce 2:3.



Oscar Murphy Dorley

Liberijská reprezentace v týmu se záložníkem Oscarem hrála v rámci předkola kvalifikační dvojutkání na Africký pohár proti Čadu. V prvním utkání zvítězila Libérie 1:0. Liberecký reprezentant se ale gólově neprosadil. Ve druhém utkání pak padla stejným poměrem, tedy 0:1, ale na penalty prohrála 4:5. Dále tak postupuje právě Čad.

Akhmed Alibekov

Ukrajinská reprezentace do 21 let hrála pouze jedno kvalifikační utkání na půdě Rumunska. Alibekov zasáhl do utkání až v 78. minutě, kdy jeho tým prohrával 0:1. Ve zbytku utkání inkasovala Ukrajina ještě dvakrát a náš hráč tak musel přijmout porážku 0:3.

Alan Aussi

Krajan Alibekova, který hraje za liberecký B-tým, nastoupil ve dvou přátelských utkáních ukrajinské reprezentace do 19 let proti reprezentaci řecké. V prvním utkání vyhráli žluto-modří 2:1. Druhé utkání skončilo bez branek. Alan Aussi nastoupil do obou zápasů, do statistik se ale nijak výrazně nezapsal.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vinotéka U Kryšota Liberec
Mediální partneři
Rengl eFotbal