FC Slovan Liberec | Hybš: Vnímáme situaci, ve které jsme. Doma bychom měli vyhrávat
Menu Další Zavřít Zavřít
08.04.2019

Hybš: Vnímáme situaci, ve které jsme. Doma bychom měli vyhrávat

Redakce
Liberec – Už podruhé v řadě během derby nepadl gól. Rivalové se stejně jako na podzim rozešli bez branek, v největších šancích našeho mužstva nemířil přesně Matěj Hybš. Řešení situace v koncovce ho po závěrečném hvizdu mrzelo nejvíc. „Měl jsem dvě velké šance, jednu z nich prostě musím proměnit, byl jsem sám před gólmanem… Vůbec nevím, jak se Vlasta Hrubý dostal k zákroku, je to škoda,“ komentoval krajní bek.

Jak derby hodnotíš? Je bod spravedlivý?
Vzhledem k průběhu asi jo, ale jsme zklamaní, že jsme nedokázali vyhrát. Body potřebujeme jako sůl.

Byl to remízový zápas?
V první půli se odehrálo minimum šancí, ale ve druhém poločase jsem se dostal do dvou velkých šancí. Aspoň jednu z nich musím proměnit, byl jsem sám před gólmanem… Jednou mě Vlasta Hrubý dobře vychytal po odraženém balonu z rohu. Vůbec nevím, jak se dostal k zákroku. U druhé situace jsem naopak míč vůbec netrefil. Měl jsem zavřít oči a buď přervat tribunu, nebo rozervat síť. Zklamání je na místě, nedokázal jsem dát gól a je to škoda.

Po rohu jsi Hrubého trefil?
Ne, nestál tam, musel si v bráně lehnout. Střela nebyla prudká, ale zato jsem se snažil míč umístit. Myslel jsem, že nevidí… asi viděl.

Tentokrát jste se nedostali k závěrečnému tlaku jako obvykle.
Nevím, asi nás doběhla středa v Ostravě a těch 120 minut. Nevím jak kluci, ale já se necítil ve druhé půli úplně komfortně. A to bylo znát. Každopádně věděli jsme, že budeme takový program mít… I když jsme druhou půli neodehráli tak, jak bychom si představovali, náznaky a šance jsme měli.

Jak vidíš situaci v tabulce?
Všichni vnímáme situaci, ve které se nacházíme. Obzvlášť doma bychom měli vyhrávat a získávat všechny body. Máme před sebou tři zápasy, které potřebujeme zvládnout. Když se nám povedou, věřím, že máme šanci. Devět bodů je ještě ve hře, musíme máknout, hrábnout si.

Máte skupinu o titul hlavě?
Vzhledem k tomu, že je poprvé nastolená nadstavbová fáze soutěže, tak asi ano. Ale určitě nejde o taktizování, jestli vyhrát, nebo remizovat… Chceme vyhrát každý zápas a na konci uvidíme, na co nám body budou stačit.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Naše pekárna Jizerské pekárny
Mediální partneři
Rádio Impuls Rengl