FC Slovan Liberec | Jakub Pešek: Důležitá výhra. Ve středu tabulky je to hlava na hlavě
Menu Další Zavřít Zavřít
18.03.2019

Jakub Pešek: Důležitá výhra. Ve středu tabulky je to hlava na hlavě

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Rychlonohý Jakub Pešek se na jaře usadil v základní sestavě Slovanu. Od trenéra se těší důvěře a snaží se ji co nejlépe splácet. V utkání se Zlínem měl dvě dobré příležitosti. Ani jedna bohužel neskončila v síti. "Při první příležitosti mě míč trefil a letělo to doprostřed, v té další jsem střelu málo utáhl," lituje krajní záložník s desítkou na zádech.

Jak hodnotíš utkání se Zlínem?

Konečně jsme získali tři body. Výhra se ale nerodila vůbec jednoduše. Bylo to náročné utkání, s čímž jsme počítali. Věděli jsme, že Zlín hraje silový fotbal s nakopávanými míči dopředu. My jsme věděli, že musíme hrát svou hru. Do vstřeleného gólu se nám to dařilo. Poté jsme se ale spíše přizpůsobili a začali hrát také nakopávané balóny. Hlavní ale je, že jsme to zvládli a vyhráli.

Co se stalo po té brance a hlavně ve druhém poločase, že se Zlín dostával více do hry?

Těžko říct. Do gólu jsme kombinovali a hráli, co jsme chtěli. Byli jsme lepší na balónu. Řekl bych, že jsme se přizpůsobili jejich hře a chtěli poločas dohrát. Pak si říct něco v kabině a v druhém poločase hrát stejně jako do gólu. To se nám ale už tolik nedařilo.

Na konci první půle jsi měl v krátkém sledu dvě šance. Udělal bys zpětně něco jinak?

Při první situaci Miky krásně nacentroval míč na malé vápno. My jsme od trenérů nabádáni, abychom se dostávali před obránce. Já se tam dostal na poslední chvíli a trefilo mě to do hlavy. Bohužel střela neměla razanci a šla navíc doprostřed brány. Škoda, že jsem to netrefil alespoň více do strany, kam by třeba gólman nedosáhl. Tahle šance mě hodně mrzí. U druhé jsme možná mohl střílet z první levačkou. Tam jsem si to připravil na pravou, ale střelu jsem moc neutáhl, takž pro brankáře také žádný větší problém.

Po dvou porážkách přišla výhra. Je to psychická vzpruha před reprezentační přestávkou?

Určitě je to pro nás psychická vzpruha. Šli jsme si za vítězstvím. Teď o repre pauze můžeme zregenerovat. Máme dost času se připravit na utkání se Slavií a další utkání.

Před zápasem jsme na Zlín ztráceli pět bodů. I z tohoto pohledu je to důležitá výhra, že?

Určitě ano. Každý, kdo se podíval na tabulku, věděl, že ty body potřebujeme. Byla to důležitá výhra. Ve středu tabulky je to hrozně vyrovnané. Je tam hlava na hlavě. My se soupeři kolem nás prostě musíme urvat co nejvíce bodů.

Na jaře nastupuješ často v základní sestavě. Jak vnímáš důvěru trenéra a jak se cítíš?

Cítím se dobře. Důvěru od trenéra mám. Musím ale zapracovat na venkovních zápasech. Byl jsem za ně od trenéra kritizován a vím to sám, že to venku není ono, takže jsem to přijal. Po pravdě jsem nad tím tolik nepřemýšlel, ale jak mi to pan Hornyák vytkl, tak jsem se nad tím zamyslel a došlo mi, že má pravdu. Venku se nám nedaří hlavně výsledkově. Já osobně budu pracovat dále i na herní stránce.

Po reprezentační přestávku nás čeká zajímavý týden. Nejprve ligové utkání na Slavii, poté pohár na Baníku a následně 50. Podještědské derby doma s Jabloncem. Jak se těšíš na tyto zápasy?

O repre pauze bude dostatek času se na tyto zápasy připravit. Na zápasy se těším. Můžeme se porovnat s týmy nad námi. Myslím si, že my na tyto týmy umíme. Dokázali jsme to již několikrát. Oni budou chtít hrát fotbal stejně jako my, což nám vyhovuje více než utkání podobná tomu se Zlínem. Doufám, že zůstaneme na vítězné vlně.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Banua Vogel
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec rtm plus