FC Slovan Liberec | Jakub Pešek se stal novým králem asistencí ve FORTUNA:LIZE
Menu Další Zavřít Zavřít
08.04.2021

Jakub Pešek se stal novým králem asistencí ve FORTUNA:LIZE

Ondřej Marko
Liberec – Jakub Pešek se stal nositelem titulu Přihraj:Král asistencí za 21. a 25. kolo FORTUNA:LIGY. Jedná se o ocenění pro hráče, který během pěti kol české nejvyšší soutěže přihraje nejčastěji na branku. Rychlonohý křídelník se stal první hráčem Slovanu, který toto ocenění obdržel.

Ligová fotbalová asociace a Fortuna se rozhodly oceňovat nejlepšího nahrávače, který následně nosí titul Přihraj:Král asistencí. Tento titul se uděluje vždy v týdnu po každém pátém kole a za 21. a 25. kolo připadne tento titul Jakubu Peškovi.

V případě shodného počtu asistencí se vítěz rozhoduje pomocí určitých kritérií. Mezi ně patří třeba počet přihrávek do gólové šance, pokutového území, anebo celkový počet pasů. Pokud ani to nerozsoudí vítěze, určí ho odehrané minuty a naběhané metry.

Díky tomu se také králem stal zrovna Pešek, protože celkem sedm hráčů přihrálo na dva góly. Teplického Pavla Moulise, který skončil druhý, porazil díky tomu, že měl o jednu přihrávku do gólové šance navíc (sedm proti šesti). Mimo jiné byl titulu blízko i náš Jhon Mosquera, který se umístil na pátém místě.

Ocenění se udělují od sezony 2018/19, kdy ho poprvé obdržel Nicolae Stanciu ještě za Spartu. Stanciu je zároveň nejčastějším držitelem tohoto ocenění, získal ho již třikrát.

Pešek tak dostane kromě trofeje speciální dres, který bude dalších pět kol nosit. Na konci sezony se unikátní dres s podpisem všech šesti výherců objeví v aukci, jejíž výtěžek poputuje na Nadační fond Zelený život. Tento fond slouží k podpoře mladých fotbalistů a fotbalistek ve věku 5-15 let, kteří vyrůstají ve ztížených sociálních a ekonomických podmínkách.

Liberecký záložník celkem zaznamenal dvě asistence, sedm přihrávek do gólové šance a dalších pět do pokutového území. Celkem za 331 minut přihrál 97krát. Pešek má tedy poměr jednu asistenci na 49 pasů, pro porovnání, druhý Moulis si připsal asistenci na 80 pasů.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kitl Pulsklima
Mediální partneři
rtm plus Rengl