FC Slovan Liberec | Jan Kuchta definitivně hráčem Slovanu, Aleš Nešický míří na hostování
Menu Další Zavřít Zavřít
22.02.2020

Jan Kuchta definitivně hráčem Slovanu, Aleš Nešický míří na hostování

Redakce
Od začátku přestupního okna se spekulovalo o tom, zda se Jan Kuchta stane kmenovým hráčem našeho klubu. Po dlouhých jednáních se tak skutečně stalo a třiadvacetiletý útočník podepsal pod Ještědem dlouhodobý kontrakt. Vytvoří tak útočnou dvojici společně s Imadem Rondićem, který přišel taktéž v tomto přestupním okně ze Slavie Praha. Naopak záložník Aleš Nešický míří na půlroční hostování do druholigové Viktorie Žižkov.

"Honzu znám už dlouho. Známe se z dob, kdy hrál v mládežnických reprezentacích. Vím, že má potenciál být dobrým hráčem a věřím, že pro Slovan bude platným útočníkem. Sám projevil zájem, aby se jeho hostování ze Slavie proměnilo v přestup," řekl na Kuchtovu adresu trenér Pavel Hoftych.

A jak na definitivní změnu klubu reagoval sám hráč? „Jsem rád, že je to konečně za mnou a že zůstanu nadále v Liberci. Na klub jsem si už zvykl, jak na stadion, tak na zázemí. Zájem od trenéra i vedení trval delší dobu, dohodli jsme se na podmínkách smlouvy a teď před koncem přestupního období se konečně vše dotáhlo.“

K hostování Aleše Nešického se vyjádřil sportovní ředitel Zdeněk Koukal: "Vzhledem k tomu, že Aleš kvůli zranění s týmem neabsolvoval podstatnou část zimní přípravy, dohodli jsme se, že do konce sezony zamíří na hostování do Viktorie Žižkov, kde by měl mít vyšší herní vytížení."

Jan Kuchta

Útočník Jan Kuchta, narozen 8. 1. 1997, je odchovancem pražské Slavie. Do ligy nakoukl v sezóně 2015/2016 právě v dresu sešívaných. Za červenobílé však naskočil do jediného zápasu na pouhých 13 minut. Na následující rok a půl vyměnil sešívaný dres za zeleno-bílý, když hostoval v týmu našeho nejbližšího soupeře, tedy Bohemians 1905. Za tuto sezónu a půl posbíral dalších 21 ligových startů. Zatím nejpovedenější angažmá z pohledu individuálních statistik zažil mladý útočník v dresu Slovácka v ročníku 18/19. Ve 14 zápasech vstřelil čtyři branky a na jednu přihrál. V následující sezóně přidal další tři ligové trefy na hostování v Teplicích. Od této sezóny byl na hostování v našem mužstvu, které se nyní stává trvalým přestupem. Ve Slovanu zatím zasáhl do 12 ligových duelů a na premiérovou ligovou branku v modrobílých barvách stále čeká. Jednou už se z gólu ale radovat mohl, a to koncem října v pohárovém utkání proti Teplicím, kdy pečetil výhru gólem na 2:0.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Crytur KEEN
Mediální partneři
Náš region Hitrádio Contact