FC Slovan Liberec | Jan Mikula: Hrajeme dobrý fotbal, bohužel to nedokážeme dotlačit do brány
Menu Další Zavřít Zavřít
01.09.2018

Jan Mikula: Hrajeme dobrý fotbal, bohužel to nedokážeme dotlačit do brány

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Poprvé v tomto ligovém ročníku se stalo, že v utkání nepadl gól. Tento nelichotivý zápis si připsali svěřenci trenéra Hornyáka v zápase s ostravským Baníkem, pro který to byla první remíza v sezóně. Naopak pro Slovan již čtvrtá, z toho třikrát v řadě na domácím stadionu. "Doma chceme zvítězit v každém zápase," lituje ztráty bodů obránce Mikula.

Znamená remíza 0:0 s Ostravou ztrátu?

Každé domácí utkání, které nevyhrajeme, bereme jako ztrátu. Doma chceme zvítězit v každém zápase. I když se Baníku momentálně daří, tak jsme šli do zápasu s cílem zvítězit. Ztratili jsme tedy dva body.

Baník byl k poražení. Vnímáš to stejně?

Měli jsme tam pár šancí, kdy jsme mohli dát gól. Bohužel jsme to tam nedotlačili a Baník to ukopal na 0:0. Na druhou stranu také měli jednu nebo dvě šance na vstřelení branky. Z mého pohledu jsme ale měli víc šancí my.

Kde vidíš příčinu neproměňování šancí?

Pokaždé se bohužel nepodaří dát gól. Je pravda, že nám se to zatím moc nedaří. Doufáme, že se to otočí a přikloní se k nám trochu štěstíčka.

Ani třígólová výhra nad Příbrami vám psychicky nepomohla?

Hrajeme dobrý fotbal. Bohužel to někdy nedokážeme dotlačit do brány. Chybí góly. Musíme makat dál a věřím, že to tam bude padat.

Bylo na Ostravě vidět, že má formu?

Určitě. Mají dobrou defenzivu. Hrají vše dopředu na dva útočníky. Jejich hra je konsolidovaná. Myslím, že přijeli pro bod a ten si odvážejí.

Mrzí tě, že Oscar nevyužil tvou přihrávku ve vyložené šanci?

Byla to jedna z velkých šancí. Po zápase říkal, že mu míč sjel. Měli jsme ale i další příležitosti, které jsme měli proměnit. Bohužel se nám to nepovedlo a zápas skončil :.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vavruška Hanke Aura Medical
Mediální partneři
Liberecká drbna Náš region