FC Slovan Liberec | Juniorka hostí Příbram, upevní si pozici v elitní trojici?
Menu Další Zavřít Zavřít
11.11.2018

Juniorka hostí Příbram, upevní si pozici v elitní trojici?

Redakce
Liberec - Naši juniorku čeká v pondělí předposlední domácí zápas podzimní části sezony. Od 13 hodin přivítá stejně starý výběr Příbrami, která se momentálně nachází na deváté příčce tabulky. Podaří se Slovanu navázat na dobrou formu?

Vrátí se Příbram do elitní šestky?

Středočeši zahájili sezonu velmi solidně. Vždyť z úvodních sedmi kol pouze jednou prohráli, a to hned v prvním utkání, když nestačili na silné Teplice. Třemi výhrami a třemi remízami si zajistili dvanáct bodů, což je řadilo do horní poloviny tabulky.

Pak ale jako by přišel náhlý obrat. Ve zbylých sedmi duelech naopak Příbramští hned šestkrát prohráli a pouze jedinkrát zvítězili, když porazili Plzeň 3:2. Série porážek se podepsala na pořadí, když středočeský klub spadl až na devátou pozici, z níž aktuálně na elitní šestku ztrácí už 5 bodů. Podaří se Příbrami vrátit do těchto vod tabulky?

Na stupních vítězů

Naopak Slovanu se v poslední době velmi daří. Na úvod sezony si sice hned připsal dvě porážky, od té doby je ale téměř k neporažení. V dalších dvanácti zápasech už juniorka podlehla pouze Spartě, naopak dalších osm zápasů vyhrála a třikrát remizovala.

Součet 27 bodů v současnosti znamená druhé místo, kde se naši mladíci nacházejí o skóre před Mladou Boleslaví. Co je však ještě důležitější, na sedmé, tedy první nepostupové místo, mají náskok již osmi bodů. Umístění v šestici postupující do skupiny o titul si nyní budou chtít ještě více upevnit.

Vyrovnaná bilance

Dosavadní bilance utkání obou týmů v Juniorské lize je v současnosti takřka vyrovnaná. Z celkem čtrnácti duelů se Slovanu podařilo zvítězit pětkrát, Příbram se radovala šestkrát a tři zápasy skončily remízou. Právě dělbou bodů skončil i letošní první vzájemný souboj, který přinesl remízu 2:2.

Podaří se tentokrát naší juniorce na Příbram vyzrát? Utkání startuje v pondělí v 13 hodin na Městském stadionu.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec 1.FK Příbram
14 ZÁPASY 14
5 VÝHRY 6
3 REMÍZY 3
30 VSTŘELENÉ GÓLY 32

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

1.FK Příbram – FC Slovan Liberec 2:2 (0:0)

Branky: 54. Lukavský, 58. Čížek – 48. a 59. Voltr.
Rozhodčí: Houdek – Kotalík, Szikszay.
ŽK: Keita, Petrlík, Průcha, Kodr, Antwi – Hybš.

Příbram: Kočí – Petrlík, Průcha, Lukavský, Pecka (61. Zemánek), Keita, Šíma (46. Mezera), Čížek (88. A. Matoušek), Jandera (88. Vokurka), Kodr, Antwi.

Slovan: Hnízdil – Köstl (27. Michal), Prokš, Ulbrich, Fukala, Voltr, Vrabec (90. Vébr), Petr (73. Drahoš), Hybš, Kačaraba, Gembický (84. Kazda).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
iQLANDIA Pepsi
Mediální partneři
Hattrick Radio Blaník Liberec