FC Slovan Liberec | Juniorka hraje v Plzni, pokusí se odčinit prohru se Spartou
Menu Další Zavřít Zavřít
11.05.2019

Juniorka hraje v Plzni, pokusí se odčinit prohru se Spartou

Redakce
Jde do tuhého! V nadstavbové skupině o titul zbývají odehrát poslední tři zápasy. Juniorka zavítá v neděli do Plzně, kde od 11 hodin změří síly s tamní Viktorií. Naše mužstvo se prozatím drží na druhé příčce tabulky. Hned čtyři týmy ale ztrácí na první místo pouze bod.

Extrémně vyrovnaná tabulka i těsné výsledky

Nadstavbová skupina je pořádně vyrovnaná, o čemž svědčí skutečnost, že hned čtyři celky nasbíraly 12 bodů. První pražská Sparta má pouze o bod víc. Naše mužstvo tentokrát změří síly s Viktorií, která figuruje na sedmé příčce se sedmi vybojovanými body. V posledním kole Viktoriáni vysoko rozstříleli Slovácko 6:1, s celkem z Uherského Hradiště přitom naše mužstvo prohrálo.

Slovan má za sebou náročný program. Nejprve porazil do té doby první olomouckou Sigmu gólem Aleše Nešického v samotném závěru duelu 2:1, poté však stejným výsledkem nestačil na Spartu. Před svěřenci koučů Petra Papouška s Petrem Myslivcem stojí kromě Západočechů ještě brněnská Zbrojovka a rival ze základní skupiny Mladá Boleslav.

Slovan pracoval na historické bilanci, snížil rozdíl

Naše mužstvo nemělo s Viktorií až do aktuálního ročníku příliš kladnou bilanci. V sezoně 2018/2019 ale modrobílí zvládli obě vzájemná utkání poměrem 3:2 a 3:0, čímž snížili rozdíl v historických statistikách. Ze 14 zápasů vyhrál Slovan čtyřikrát a soupeř osmkrát. Pouze dvakrát duel nenašel vítěze.

Jak dopadne další měření sil? To se dozvíme už v neděli od 11 hodin, utkání přivítá Plzeň.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec FC Viktoria Plzeň
14 ZÁPASY 14
4 VÝHRY 8
2 REMÍZY 2
28 VSTŘELENÉ GÓLY 30

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

FC Viktoria Plzeň – FC Slovan Liberec 0:3 (0:2)

Branky: 23. Ulbrich, 45. Nešický (pen.), 65. Ulbrich.

Rozhodčí: Berka – Mokrusch, Vlasjuk. 

ŽK: bez karet.

Plzeň: Sváček – Hranáč, Strmiska, Pihrt, Pačinda (86. Patrovský), Bucha (71. Vrba), Svoboda, Pavlík (C), Provod (71. Řezáč), O. Pek, Arzberger (56. Petr).

Slovan: Vliegen – Kostl, Prokš (C), Ulbrich, Lábek, Lehoczki, Nešický (56. Blažek), Petr (89. Žižka), Kazda (86. Pokorný), Vukliševič, Gembický (80. Drahoš).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
La Piazza Banua
Mediální partneři
Rádio Impuls Hitrádio Contact