FC Slovan Liberec | Kdo se podílel na výhře nad Spartou? A jak? Souboje ovládl Mikula, Baluta nejen běh
Menu Další Zavřít Zavřít
18.02.2020

Kdo se podílel na výhře nad Spartou? A jak? Souboje ovládl Mikula, Baluta nejen běh

Redakce
Liberec – Výhra (a bodový zisk) na Spartě poprvé od sezony 2011/2012. Navíc úspěšný vstup do jara. Na vítězství se dvěma brankami a aktivním výkonem podílel Tomáš Malinský, o hvězdě duelu bylo jasno, kdo ale zářil v ostatních statistikách? A kdo odváděl poctivou černou práci?

První a hned klíčová statistika. Přihrávky. Komu se v nich vedlo nejlépe a kdo přesně přihrával do pokutového území? Vůbec nejvyšší úspěšnost (91 %) zaznamenal Jakub Hromada, který za dobu pobytu na hřišti jen jednou nahrál nepřesně, celkově našlo adresáta 10 z 11 jeho pobídek. Ve statistice klíčových přihrávek se vedlo nejlépe Alexandru Balutovi 4/2, Jakubu Peškovi 3/2 a Matěji Hybšovi. Poslední zmiňovaný dominoval také v přihrávkách do vápna, zkazil jen jednu z šesti.

Souboje jsou veličinou, která se příliš často přesně neuvádí, což ale neshazuje její důležitost. Největší procento úspěšných soubojů svedl Jan Mikula. Vyhrál celkově 15 z 19, což znamená v součtu 79% úspěšnost. Nejvíckrát odebral míč soupeři Jakub Pešek, naopak největší počet úspěšných driblinků měl Tomáš Malinský a to 5 z 9.

A co běh? Největší počet metrů naběhal (z obou týmů) Alexandru Baluta a to celkem 11 813, zároveň se přes hranici jedenácti tisíc dostali ze Slovanu ještě Matěj Hybš, Kamso Mara a Jakub Pešek. Co se týče sprintu, největší vzdálenost byla naměřena Jakubu Peškovi s celkem 450 metry, v těsném závěsu se pohyboval ještě Matěj Hybš a Tomáš Malinský.

Důležité je zmínit, že i gólman Filip Nguyen překonal během zápasu pětitisícovou vzdálenost. Dohromady ušel a uběhl celkem 5 737 metrů. K tomu zaznamenal ještě tři důležité zákroky, které mu nakonec pomohly ke třetí nule v sezoně.

Reportáž i pozápasové ohlasy naleznete v souvisejících článcích níže.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Knorr-Bremse FITING SERVIS
Mediální partneři
Hitrádio Contact eFotbal