FC Slovan Liberec | Kerbr se U Nisy rozloučil s kariérou: Velké díky fanouškům, v Liberci jsem nechal kus srdce
Menu Další Zavřít Zavřít
29.05.2021

Kerbr se U Nisy rozloučil s kariérou: Velké díky fanouškům, v Liberci jsem nechal kus srdce

Redakce
Liberec – Dres našeho mužstva oblékal mezi lety 2017 a 2019, na konci angažmá si Milan Kerbr splnil sen. Dostal zahraniční nabídku a půlrok strávil v kyperském Limassolu. Projevovat se však začaly zdravotní komplikace, které nakonec kariéru 31letému univerzálovi ukončily. S rolí hráče se symbolicky rozloučil za Sigmu právě U Nisy, duel (1:2) nakonec rozhodl brankou z penalty.

Se Slovanem ho pojí spousta zážitků. Milan Kerbr se podílel na úspěšné cestě našeho mužstva Evropskou ligou, která přinesla jedno z nejpamátnějších vítězství historie na Olympique Mairselle, v říjnu 2017 zase z pozice levého beka dirigoval výhru nad Duklou (3:0) dvěma brankami a asistencí, v derby následně napálil Jablonci (4:1) hattrick.

„Byl jsem tehdy v různých časopisech i Sportu vybrán do sestavy roku. Byly to krásné časy, poté navíc přišel vysněný přestup do zahraničí," vzpomínal univerzál, kterého tehdejší liberecký kouč Jindřich Trpišovský předělal ze záložníka na beka. „Vždy si říkám, že co se má stát, se stane. Možná jen lituji toho, že jsem na Kypru nevydržel delší dobu. Ale se zraněním to nebylo možné."

Poslední okamžiky hráčské kariéry strávil 31letý, nyní již bývalý, univerzál symbolicky U Nisy. „Emoce ve mně byly, držel jsem se," usmíval se po zápase, do nějž střídal z olomoucké lavičky v 88. minutě. „Nevěděl jsem, co mám čekat, jsem hrozně rád za reakci fanoušků. Tleskali mi a hrozně bych jim za to chtěl poděkovat, v Liberci jsem nechal kus srdce. Jsem za sobotní momenty vděčný a vždy se sem budu rád vracet."

Zápas měl nakonec možná trochu nečekané vyústění. Po faulu Ondřeje Karafiáta na Jáchyma Šípa měli možnost Olomoučtí zahrávat pokutový kop, exekutor byl daný. Milan Kerbr jmenovce Knoblocha překonal a gólem dotlačil Sigmu za výhrou 2:1. „Dcera mohla být dnes na fotbale a účastnila se také ceremoniálu předání dresů. Můžu jí za pár let ukázat fotku a říct, že jsem tu zažil nejlepší léta fotbalové kariéry. Byla tu navíc se mnou i manželka... Nedokážu si vážně představit lepší konec," těšilo zadáka.

Po zápase mu psal i táta, stříbrný medailista z mistrovství Evropy 1996. „Přišla mi SMS, že jsem si lepší konec ani nemohl představit. Že je hrdý a rád, že jsem takto kariéru zakončil. Až se potkáme, určitě si dáme štamprli a u jedné asi nezůstane," smál se bývalý výborný obránce Slovanu. Další jeho kroky povedou k trenéřině, poslední měsíce se učil od v Sigmě končícího kouče Radoslava Látala.

„Hrál jsem ještě proti tátovi Milana, teď jsem ho přes něj pozdravoval, tak to udělám i přes noviny," začal Pavel Hoftych. „Šel v kariéře postupnou cestou, neměl úplně raketový start, ale odehrál spoustu zápasů. Šlo o kvalitního hráče, na kterého se blbě hraje. Teď před zápasem říkal, že není vůbec připravený a že vůbec netrénoval. Nakonec rozhodl. Gratuluji mu ke kariéře, užil si krásný happyend. Zdravím ho, ať si užívá života. Gól k tomu patří," vzkázal kouč závěrem.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Mattoni CEWE
Mediální partneři
Beat radio Český rozhlas Liberec