FC Slovan Liberec | Juniorku čeká na úvod jarní části sezóny nepříjemná Dukla
Menu Další Zavřít Zavřít
16.02.2019

Juniorku čeká na úvod jarní části sezóny nepříjemná Dukla

Redakce
Liberec – Po dlouhé pauze opět startuje Juniorská liga a naše mužstvo do jarní fáze bude vyrážet z výborné pozice. Během dosavadních sedmnácti odehraných duelů stanulo na třetí pozici a prvním cílem je zkusit předskočit druhou Mladou Boleslav. První utkání jara čeká naše mužstvo v pondělí od 13 hodin proti Dukle. Hrát se bude v Turnově.

Příprava s turbulentním průběhem

Slovan měl v plánu během zimní pauzy čtyři přátelské zápasy. Do přípravy přitom vstoupil na výbornou. Na úvod rozdrtil Turnov 9:1, avšak od té doby se gólostroj lehce zasekl. Přišla smolná prohra s Dobrovicemi poměrem 3:4 a následně také porážka s Varnsdorfem 2:5 a Pardubicemi 0:4.

Trenérům Petru Papouškovi s Petrem Myslivcem ale aspoň příprava ukázala, kde by mohla naše mužstvo tlačit ve vyrovnaných bitvách bota.

Dukla? Nepříjemný zákazník s bonusovou kartou v posledních kolech

Dukle mohla přestávka jen uškodit. Od konce října až do začátku prosince totiž ani jednou neprohrála, navíc si v pěti zápasech připsala 13 bodů za čtyři výhry nad Jabloncem, Teplicemi, Plzní a Příbramí a remízu v derby s Bohemkou. Po zásluze tak Pražanům patří čtvrtá příčka tabulky s čtyřbodovým mankem na naše mužstvo.

To Slovanu se závěr první fáze sezony až tak nepovedl. V posledních třech kolech dvakrát inkasoval čtyři branky v duelech s Příbramí (3:4) a Slavií (2:4), v jediném prosincovém utkání si ale spravil chuť, když rozstřílel Dynamo České Budějovice 4:0.

Bilance mluví pro Duklu

V posledním měření sil se oba celky rozešly smírně. Slovan sice po brankách Ulbricha a Koscelníka vedl už 2:0, ale fotbalisté z hlavního města nakonec manko dotáhli. V historické bilanci je úspěšnější Dukla, která vyhrála víc než polovinu utkání.

Podaří se našim mladíkům na tento výsledek navázat? Utkání začíná v pondělí ve 13 hodin na umělé trávě v Turnově.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec FK Dukla Praha
13 ZÁPASY 13
4 VÝHRY 7
3 REMÍZY 3
17 VSTŘELENÉ GÓLY 25

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

FK Dukla Praha – FC Slovan Liberec 2:2 (0:1)

Branky: 57. Burget, 67. Bezdička - 18. Ulbrich, 54. Koscelník.

Rozhodčí: Váňa – Kotalík, Petřík.

ŽK: bez karet.

Dukla: Janda – Mašek, Kosík (33. Neca), Breda, Souček, Kott (C), Burget (60. Schneider), Bezdička, Vyleta, Janko (55. Kubů), Štursa (83. Šolaja).

Slovan: Vliegen – Köstl, Prokš, Ulbrich, Fukala, Koscelník, Petr (83. Baláž), Kazda (71. Vébr), Michal (71. Lehoczki), Dorley, Gembický (90. Drahoš)


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Masea Avej Vending
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rádio Impuls