FC Slovan Liberec | Koscelník o údajné penaltě: Byl jsem v klidu, věděl jsem, že mě to trefilo do hlavy
Menu Další Zavřít Zavřít
04.04.2021

Koscelník o údajné penaltě: Byl jsem v klidu, věděl jsem, že mě to trefilo do hlavy

Ondřej Marko
Liberec – Při ligovém duelu s Ostravou se Martin Koscelník stal hlavní postavou při druhé odpískané penaltě. Sudí ji písknul za údajnou ruku slovenského reprezentanta. Avšak z následného přezkoumání videa usoudil, že namísto ruky se jednalo o hlavu. Slovan tak po neproměněné penaltě Ostravy remizoval 0:0.

Jak bys dnešní remízový zápas zhodnotil?

Připravovali jsme se na Baník, věděli jsme, že změnili styl hry. Víc to nakopávají, bojovný zápas o soubojích a dlouhých míčích. To nám v první půli trochu chybělo. Pokud chceme zvládat takové zápasy, musíme trochu víc zabrat. Jsou těžké, hrozně moc soubojů a bojuje se. Musím říct, že zasloužená remíza.

Milan Knobloch nedostal gól z penalty už počtvrté v sezoně. Čím to, že se mu v těchto situacích tolik daří, na své straně má i štěstí?

Nevím, doufáme, že bude mít štěstí i nadále. Ať je to čímkoliv, jsme za to rádi.

Jak ses cítil při nařízení druhé penalty a následném zkoumání?

Byl jsem v klidu, věděl jsem, že mě to trefilo do hlavy. Zavolal si mě k sobě, vytáhl žlutou kartu. Zeptal jsem se za co a on říkal, že ruka. Když se šel se podívat na video, tak jsem byl klidný. Dostal jsem to z boku do hlavy, takže jsem věděl, že to nebude penalta.

Co jste si říkali o poločase v kabině?

Povídali jsme si, že musíme zápas odehrát s vysokým nasazením, vyhrávat souboje, dlouhé míče a bojovnost. Myslím, že kvality moc nebylo, i takové jsou zápasy.

Je bod na domácí půdě proti Baníku málo?

Doma se od každého čeká, že bude mít pořád tři body. Průběh zápasu a terén, počasí… Přes den sněžilo, věděli jsme, že to bude bojovné. Bodík je dobrý. Každý je dobrý.

Tentokrát se vám tolik nedařilo do ofenzivy, prakticky jste Laštůvku neohrozili, čím to? Co chybělo, je to trochu bolest posledních zápasů...

Nevím, byl to bojovný zápas. Těžko jsme se dostávali přes jejich stopery ze strany, ofenzivu mají všichni z nás v sobě a věříme, že to přetavíme další zápas.

Těžký los pokračuje, čeká vás pohár v Plzni, pak liga proti Slovácku a Slavii. Berete právě tuhle sérii těžkých soupeřů jako zlomovou pro konečně pořadí v tabulce?

Soustředíme se na nejbližší zápas, nepřemýšlíme dopředu. Připravujeme se na Plzeň, vše směřuje k tomu, abychom odehráli v Plzni dobrý zápas. Pak půjdeme zase dál. Soustředíme se na pohár.

Jaké to pro tebe dnes bylo, když ses vrátil až v týdnu z reprezentačního srazu a musel jsi přepnout zpátky na ligový režim?

Bylo to příjemné přijet nazpět a vidět staré známé tváře, repre jsem si užil, zase to začíná. Byla to chvilková pauza od Česka, Liberce a zase jsme naskočili na vlnu, které se musíme držet.

Jak jsi spokojený se svými výkony v reprezentačním dresu?

Hodnotit to nebudu, na to jsou trenéři. Mnoho lidí to hodnotí a kdo se na zápas díval, tak ať si udělá svůj názor. Musím říct, že jsem se cítil dobře.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
NET-SYSTEM Liberec
Mediální partneři
Rádio Impuls Rengl