FC Slovan Liberec | Kouč Hoftych: Mužstvo chce pracovat, což je základ. Věříme, že práce přinese úspěch (+video)
Menu Další Zavřít Zavřít
09.07.2019

Kouč Hoftych: Mužstvo chce pracovat, což je základ. Věříme, že práce přinese úspěch (+video)

Redakce
Do začátku nového ročníku FORTUNA:LIGY zbývá jen několik dní. Příprava A-týmu je tedy téměř u svého konce. Během úterního dopoledne byl oznámen příchod obránce Matěje Chaluše z pražské Slavie. S týmem zatím zůstává i dvojice Filip Nguyen – Taras Kačaraba. „Konec přestupového období je až v září, nemůžu tedy zaručit, že už žádné změny neproběhnou. Nízký počet odchodů byl dán i tím, že jsme v předchozím ročníku neměli tolik hráčů na hostování,“ poznamenal na předsezónní tiskové konferenci ředitel klubu Libor Kleibl.

Slovan sehrál během přípravy čtyři přátelská utkání, ze kterých vyšel dvakrát jako vítěz, s Varnsdorfem remizoval a v generálce podlehl Dynamu Moskva 0:1. „Celou přípravu nám drželo zdraví. Malinský si sice obnovil svalové zranění, ale už trénujeme kompletní. Kuchta je sice kvalitní útočník, ale v Teplicích končil už někdy v dubnu a potřebuje trochu dotrénovat. Realizační tým každopádně odvedl dobrou práci a v přípravě jsme byli prakticky bez zranění," komentoval kouč Pavel Hoftych.

Zároveň naznačil, v čem se může změnit obraz hry. „Nechceme bourat to, co fungovalo. Uvědomujeme si problém v podobě střílení branek. V přípravě jsme měli dost šancí a nějaké branky jsme dali. Věříme, že naše hra bude přímočařejší a tým se popere o góly, které odešly společně s Liborem Kozákem. Nechceme jít jen jednou cestou, v určité chvíli můžeme mít jiný herní systém. Mužstvo je vnímavé a pracovité, což je základ všeho."

Ředitel klubu Libor Kleibl shrnul situaci okolo přestupů. Odchody se Slovanu před aktuální sezonou vyhýbaly. „Je to dané skladbou týmu. Neměli jsme tolik hráčů na hostování a tak letos nedošlo k masovému odlivu. Zkrátka nebyla nutnost. Přestupní termín ale končí 9. září. Nemůžu slíbit, že tento stav kádru je konečný."

Mužstvo už se připravuje na prvního soupeře, kterým bude ostravský Baník. V sobotu se náš celek pokusí loňskému rivalovi v boji o pátou příčku oplatit konečný nepostup do rozhodujícího kvalifikačního utkání s Mladou Boleslaví.

„Je těžké odhadnout, jak bude vypadat začátek sezony. Beru fotbal "step by step". Máme velmi těžký los, z prvních šesti zápasů hrajeme čtyřikrát venku. Potřebujeme dobře odstartovat, tým potenciál má a na začátku soutěže se musí nadechnout. Krajní zálohu a útok bychom potřebovali jedním hráčem doplnit," zakončil Hoftych.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Aura Medical Realmont
Mediální partneři
eFotbal Rengl