FC Slovan Liberec | Kuchta: Máme natrénováno a v zápase jsme to ukázali
Menu Další Zavřít Zavřít
08.03.2020

Kuchta: Máme natrénováno a v zápase jsme to ukázali

Ondřej Marko
Jan Kuchta se podílel na třech brankách v utkání s Opavou, které celkově skončilo 4:0. Nejprve využil dlouhé přihrávky od Kamsa Mary a vstřelil úvodní gól zápasu. Krátce poté si role prohodili, když Kuchta vybojoval penaltu, kterou Mara proměnil. Poslední branku přidal po nepodařeném odkopu opavského brankáře Viléma Fendricha. „Dá se říct, že pokud s tím útočník počítá, má góly zadarmo,“ reaguje Kuchta na chybu gólmana.

Pojďme nejprve zhodnotit utkání, pro vás velice vydařené.
Ano, určitě. Věděli jsme, že se bude jednat o další těžký zápas, protože jsme měli v nohách 120 minut z poháru. Ale myslím, že máme dost natrénováno a úspěšně jsme to ukázali. I když je pravda, že nám vítězství Opava velice usnadnila, když nám prakticky darovala čtyři góly. Šli jsme si za výhrou a je dobře, že se nám podařilo udržet nulu. Ze tří ligových utkání jsme obdrželi pouze jeden gól, to taky o něčem vypovídá.

Říkal jsi, že vám Opava chybami vítězství usnadnila, ale nepomohl i dobrý presink?
Určitě pomohl taky, takhle jsme sehraný a naučený hrát. Způsobuje jim potom problémy v rozehrávce a my z nich těžíme.

Čekal jsi podobnou chybu od gólmana?
Vždy do toho jdete s tím, že se může něco stát. Dá se říct, že pokud s tím útočník počítá, má góly zadarmo. Já jsem s tím počítal, byl jsem u něj a dal jsem druhý gól.

Nedá se i něco podobného říct i o čtvrté brance?
Já už jsem sice byl na lavičce, ale viděl jsem, jak mladý stoper kroužil a Malina (Tomáš Malinský) za ním šel a nevypustil to. Klobouk dolů před ním, měl toho dost, všechno dohrával a ještě dal branku.

Poměrně brzo jsi střídal, nechtělo se ti vstřelit hattrick?
Dá se říct, že jsem toho měl plný brejle. Trenér mi o poločase řekl, ať vydržím deset minut, tak jsem vydržel na krev. Středeční zápas byl náročný, ale samozřejmě se nechci vymlouvat. Každý, kdo hrál v poháru, chtěl nastoupit i tentokrát. Kdo vydrží, vydrží, kdo nevydrží, nevydrží. Máme dostatečně kvalitní lavičku na to, aby nás mohli nahradit, nebo abychom se nahradili navzájem.

Větříte teď poměrně velkou šanci na elitní šestku?
Šance určitě je, chceme hrát poháry, chceme se do nich dostat. Máme před sebou ještě semifinále MOL Cupu, ale momentálně nás nezajímá. Jde nám o příští duel v Teplicích, kde se budeme snažit odvézt tři body.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Crytur Realmont
Mediální partneři
Rengl Rádio Impuls