FC Slovan Liberec | Libor Kozák: Výsledek hovoří za vše. Jsem strašně rád, že mi to tam nakonec taky padlo!
Menu Další Zavřít Zavřít
09.02.2019

Libor Kozák: Výsledek hovoří za vše. Jsem strašně rád, že mi to tam nakonec taky padlo!

Ondřej Belák
Liberec - Lepší soutěžní premiéru v modrobílém dresu si mohl Libor Kozák přát jen těžko. Slovan zdemoloval Příbram vysoko 4:0, a ačkoliv se nová akvizice nejdříve zastřelovala, ve druhém poločase právě ona zvedla ruce nad hlavu. "Gól hned při prvním startu je pro mě důležitý, ale dneska bych byl spokojený i bez něj," usmíval se Kozák po utkání.

Libore, dneska to pro tebe byla ve 29 letech premiéra v české lize. Byl jsi nervózní?
Určitě tam nějaká nervozita byla, a to větší, než jsem čekal! Člověk, i když se na to chystá, úplně neví, co může čekat. Nebylo to ale nic extrémního. Prostě jsem se soustředil na svůj výkon a zápas se povedl.

Jaká pro tebe byla ta realita v podobě střetnutí s českou ligou?
V prvních minutách jsem se musel trošku rozkoukat. Musím ale říct, že mi to kluci na hřišti strašně usnadnili. Dali jsme rychlý gól a od začátku jsme hráli dobře. Tím jsem do té hry lépe zapadl.

"Je to důležitý krůček, za který jsme šťastní"

Zaskočila tě dnešní premiéra něčím?
Nedá se říct, že bych byl nějak zaskočený. Hřiště dneska nedovolovalo až tolik kombinovat, i když si myslím, že jsme si to ve finále docela dávali. Trošku to skákalo, ale zvládli jsme to perfektně.

Byla z toho vysoká výhra 4:0, o které rozhodl prakticky už první poločas. Jak jsi byl s výkonem mužstva spokojen?
Dnes hovoří výsledek za vše. Jsme spokojeni, povedl se nám vstup do utkání. Vyšlo nám skoro všechno, co jsme si před zápasem říkali. Byl to ale jen první souboj, další těžké budou následovat. Je to ale určitě důležitý krůček, za který jsme šťastní. Dnes to ještě budeme mít v hlavách, ovšem od pondělí již musíme myslet na Ostravu.

Od útočníka tvých kvalit se samozřejmě očekávají góly. Nakonec jsi ho dnes vstřelil, přestože se ti to v první půli z nadějných příležitostí nepovedlo...
Ta první šance byla obrovská. Mohl jsem to řešit lépe, přestože gólman dobře vyběhl a hodně mi tím zmenšil úhel. Jsem nicméně rád, že jsem se do těch situací dostal, a že jsem pro soupeře představoval nějaké nebezpečí. Těší mě, že to tam nakonec padlo. Je to důležité i pro sebedůvěru. Určitě je na čem pracovat! Je pozitivní, že mě dnes kluci zastoupili a góly dali čtyři různí hráči. Máme s čím jet na Baník!

"Dneska nám to prostě vyšlo, navíc s krásnými brankami"

Co jako útočník říkáš parádnímu Peškově sólu na 2:0?
Péša to udělal úplně nádherně, je rychlý. Víme, že může utéct, ale dneska jsem tedy koukal. Čtyři ho naháněli a nechytili. Byl to krásný gól. A to samé trefa Oscara, jenž to trefil z jedničky skoro z půlky půlky. Prostě nám to dneska vyšlo, navíc s krásnými brankami. Musíme však zůstat nohama na zemi a dál makat.

Po vstřelené brance jsi hned běžel slavit k fanouškům. Je pro tebe právě kontakt s nimi důležitý?
Určitě, už od mala jsem to tak měl. Vždycky jsem měl s fanoušky dobrý vztah, rád s nimi slavím góly. Jsou to emoce.

Byla to velká úleva, že jsi na gól v novém působišti nemusel čekat nijak dlouho?
Tak určitě, pro útočníka je to hodně důležité. Dneska bych byl ale spokojený i bez gólu, počítá se hlavně výhra. Ta branka pro mě byla pomyslnou třešničkou na dortu.

"Reprezentace je jeden cílů, ještě to ale není aktuální"

Bude tě dnešek stát něco do kasy?
Asi mě něco čeká. (úsměv). Byla to premiéra v lize, navíc s gólem... Určitě mě to něco stát bude. Jsou to nicméně příjemně utracené peníze! (smích)

Příchod do Liberce by ti určitě mohl otevřít i dveře do reprezentace.
Na to je ještě strašně moc brzo... Popravdě tomu samozřejmě věřím, a mám to vytyčené, jako jeden z cílů. Na druhou stranu to ještě není aktuální. Teď se chci zlepšit, dávat góly a ukázat se. Potom můžeme přemýšlet o něčem víc. Po jednom zápase by ovšem bylo naivní o tomto mluvit.

Trenér Zsolt Hornyák o Liboru Kozákovi: "Přinesl do týmu velkou profesionalitu a kvalitu. Rozvíjí mladé hráče, ať už Nešického, Oršulu, nebo Dorleyho. Dokázal se dostat do šancí a sám skóroval."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Banua Pulsklima
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Beat radio