FC Slovan Liberec | Liga je zpět! Slovan hostí po týdenní pauze poslední Teplice (+video)
Menu Další Zavřít Zavřít
13.09.2019

Liga je zpět! Slovan hostí po týdenní pauze poslední Teplice (+video)

Redakce
Liberec – Po týdenní nucené přestávce, během níž se představila česká reprezentace v Kosovu a Černé Hoře, se liga vrací ke svému pravidelnému programu. Na stadion U Nisy přijedou v rámci ligového Víkendu otců poslední Teplice, které doposud vybojovaly šest bodů, Slovan je na tom přesně o jednu výhru lépe. Jak vždy náročný duel dopadne?

FK TEPLICE – JEDINÁ VÝHRA A POSLEDNÍ PŘÍČKA

Tepličtí za sebou nemají úplně vydařený začátek sezony a reprezentační přestávku uvítali. Vše nastartoval nevydařený zápas se Zlínem, který rozhodl až v 87. minutě Jakub Janetzký. Pak sice žlutomodří doma remizovali s Plzní 1:1, ale následně prohráli s Olomoucí 0:2. V osmém kole se rozešli s Karvinou bez branek.

Jedinou výhru si Teplice připsaly v utkání s Baníkem ve třetím kole, když skóroval zkraje duelu Patrik Žitný, na další ligové vítězství čekají Severočeši už čtyři zápasy. Mezitím ale postoupili v MOL Cupu, kde porazili Písek 3:1 a ve třetím kole se utkají s Třincem.

Během reprezentační přestávky oznámili Tepličtí velkou posilu, na dva roky s případnou opcí podepsali z Belgie se navrátivšího útočníka Jakuba Řezníčka. Naopak kádr opustil Jakub Hora, kterého si na hostování s opcí půjčila Slavia.

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ ZMĚNY V KÁDRU TEPLIC

Jakub Hora (hostování), Slavia Praha
Jakub Řezníček (volný hráč), Lokeren (Belgie) -> Teplice
Jan Krob (přestup), Teplice -> Jablonec
Pavel Vyhnal (hostování), Zlín -> Teplice
Daniel Soungole (konec smlouvy)

V dosavadním průběhu ligy se prosadili čtyři Tepličtí fotbalisté, po jedné přesně trefě mají: Mareš, Vondrášek a Žitný s výše zmiňovaným Horou. Mezi třemi tyčemi se objevil ve všech zápasech veterán Tomáš Grigar a vychytal dvě čistá konta s úspěšností zákroků 70,6 %.



FC SLOVAN LIBEREC – ZATÍM BEZ REMÍZY

Naše mužstvo pokračuje v turbulentním období. Po výhrách nad Karvinou (1:0) a pražskou Spartou (3:1) nestačilo před reprezentační pauzou v Ďolíčku na Bohemians. Zápas rozhodl dvěma góly Jan Vodháněl, Slovanu nestačila k bodům ani branka Oscara. Mezitím si parta Pavla Hoftycha poradila ve druhém kole MOL Cupu Mariánskými Lázněmi, které v přestřelce přehrála 5:2.

Během minulého týdne klub oznámil novou posilu do ofenzivy. Na hostování do konce sezony s případnou možností konce po podzimní části sezony získal Slovan rumunského útočníka Alexandrua Balutu. Ten se již k týmu připojil a bude připraven zasáhnout v případě potřeby do utkání s Teplicemi. Naopak nastoupit nebude moct krajní bek Jan Mikula, který obdržel už čtyři žluté karty.

Nejlepším střelcem našeho celku je stále se třemi trefami Roman Potočný, po dvou zásazích mají Tomáš Malinský a Jakub Pešek. Z hlediska asistencí se doposud nejvíc dařilo Aleši Nešickému (2), jednu nulu vychytal ze sedmi zápasů gólman Filip Nguyen se 72,2% úspěšností zákroků.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
11TEAMSPORTS DPMLJ
Mediální partneři
Rengl rtm plus