FC Slovan Liberec | Liga pokračuje! Po reprezentační přestávce doma přivítáme Ševce ze Zlína
Menu Další Zavřít Zavřít
22.11.2019

Liga pokračuje! Po reprezentační přestávce doma přivítáme Ševce ze Zlína

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Máme za sebou reprezentační přestávku, ve které si česká reprezentace zajistila účast na EURU 2020, a tak může pokračovat domácí nejvyšší soutěž, tedy FORTUNA:LIGA, svým 17. kolem. Na programu je domácí utkání proti Fastavu Zlín. Soupeři se po výměně trenéra daří, když získal pět bodů z posledních třech zápasů. Slovan kromě smolného utkání v Plzni prokazoval také dobrou formu. Vydrží nám i po ´repre´ pauze? Utkání startuje v sobotu 23. 11. ve 14:30. Buďte u toho!

FC FASTAV ZLÍN - domácí remíza s Plzní a následná výhra nad Hanáky

U fotbalistů Zlína skončil po prohře 0:4 v Ostravě ve 12. kole FORTUNA:LIGY nám dobře známý trenér Josef Csaplár. Mužstvo následně převzal Jan Kameník, který si na lavičce ´Ševců´ nevede vůbec špatně. Nejprve sice jeho svěřenci prohráli doma s Mladou Boleslaví 0:2. Od té doby ale sbírají body v každém utkání. V Příbrami remíza 0:0, následná domácí ubojovaná remíza 1:1 proti favoritovi z Plzně a před reprezentační přestávkou výhra 1:0 nad Olomoucí.

Po zisku pěti bodů z posledních třech utkání opustili Moravané předposlední místo tabulky. Momentálně se nacházejí na 13. příčce se ziskem 15 bodů při negativním skóre 11:22. Na desátou příčku znamenající skupinu o Evropu ztrácejí čtyři body. Nejlepším střelcem Ševců je se třemi přesnými zásahy Tomáš Poznar. O jednu branku méně vstřelil mladý Dominik Mašek. Nejvíce gólových přihrávek, a to dvě, má na svém kontě Antonín Fantiš. Mezi třemi tyčemi se dělí o místo Stanislav Dostál, který hájil zlínskou svatyni 11x a Matej Rakovan, ten zasáhl do šesti duelů.

Trenér Kameník uvedl pro zlínský klubový web: „Reprezentační přestávka proběhla dobře, čemuž dopomohla i výhra nad Olomoucí. To vítězství jsme potřebovali, dlouho jsme na něj čekali. Hráči poznali opět dobrou náladu po výhře a před reprezentační pauzou tak byla výhra kvalitním motivačním prvkem. Pauzu jsme využili k další intenzivní práci. Zaměřili jsme se na kondiční složku, kde jsme pracovali na síle a vytrvalosti. Taky bylo potřeba zapracovat obecně na věcech, které nás ve hře trápily. Nepodcenili jsme ani regenerační část, pro kterou jsme vyhradili půl dne v Luhačovicích, kde jsme byli společně jako tým. Hráči pak dostali volno, abychom se mohli v pondělí sejít k přípravě na Liberec.“



FC SLOVAN LIBEREC - tři výhry v řadě a studená sprcha v Plzni

Naši hráči se nastartovali druhým poločasem Podještědského derby. Následně překvapili fotbalovou veřejnost výhrou 3:1 v Mladé Boleslavi, kterou potvrdili pohárovou výhrou 2:0 nad Teplicemi. V dalším kole porazili Příbram 3:2, i když výsledek neodpovídá průběhu hry, kdy Slovan po celou dobu kontroloval zápas. Před reprezentační přestávkou ale přišla rána v podobě vysoké prohry 1:4 na západě Čech. Všichni víme, jaké byly okolnosti. O tom už ale bylo napsáno mnoho, a tak nemá cenu se k tomu vracet.

Během reprezentační přestávky se tedy Liberec usadil na devátém místě, znamenající skupinu o Evropu. Na kontě má 21 bodů s bilancí šesti výher, tří remíz a sedmi porážek při lehce negativním skóre 25:26. O pozici nejlepšího střelce se u nás dělí dvojice Roman Potočný a Petar Musa. Oba borci rozvlnili síť za soupeřovým brankářem hned šestkrát. Na nejvíce branek, a to tři, přihrál rumunský záložník Alexandru Baluta, který nám ale bude v utkání se Zlínem chybět pro karetní trest. Všechna ligová utkání s jedním čistým kontem odchytal v této sezóně Filip Nguyen.

Obě mužstva za sebou již mají vzájemné utkání ze třetího kola. Tehdy Ševci porazili na domácím stadionu Slovan 2:1. Za domácí se prosadili Tomáš Poznar a Dominik Mašek, který v 66. minutě rychle odpověděl na vyrovnání Potočného. Branky tak dávali nejlepší střelci obou mužstev. V závěru pak došlo ve vápně k diskutabilnímu souboji domácího hráče s Tomášem Malinským, ale penalta se tehdy nekopala. Svěřenci trenéra Hoftycha budou chtít jistě napravit v tomto utkání letní porážku a Zlín porazit. Přijďte je podpořit na stadion U Nisy! Budou Vás potřebovat! Program předzápasové Fanzóny naleznete zde.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FotbalPark Liberec Pepsi
Mediální partneři
Náš region Beat radio