FC Slovan Liberec | Liga směřuje do finále, v neděli vyzveme na domácí půdě Spartu
Menu Další Zavřít Zavřít
01.05.2021

Liga směřuje do finále, v neděli vyzveme na domácí půdě Spartu

Ondřej Marko
Liberec – Česká nejvyšší soutěž se chýlí ke konci, zbývá nám odehrát posledních pět duelů. Ten nejtěžší z nich nás čeká již tuto neděli s pražskou Spartou. Slovan má navíc po dvou předchozích výhrách stále šanci na evropské poháry. Ještě k tomu se bude jednat o první zápas po dlouhé době, při němž nás budou moci podporovat fanoušci přímo na stadionu. Utkání začne v neděli od 17:00.

AC Sparta Praha – souboj o druhé místo s Jabloncem

Sparta měla v dubnu velmi nabitý program. Dokazuje to i skutečnost, že náš nedělní duel bude prvním, kdy měla mezi zápasy pauzu delší než čtyři dny. Pražský celek odehrál v dubnu celkem sedm soutěžních utkání. Čtyřikrát vyhrál, přičemž při třech zápasech nastřílel více jak čtyři branky, nejvíce proti Teplicím (7:2). K tomu jednou remizoval a dvakrát prohrál, a to zrovna proti první Slavii a druhému Jablonci.

Svěřenci trenéra Vrby získali z 28 utkání celkem 58 bodů, což je o jeden méně než má druhý Jablonec. Na druhou stranu, Sparta odehrála o zápas méně, tudíž v neděli má možnost se posunout na druhou příčku. Na první místo jim ovšem schází celých 17 bodů a v případě bodové ztráty U Nisy definitivně přijde i o teoretickou šanci na titul.

V posledním zápase přehrál pražský klub Opavu 4:2. Nejvíce vidět byl mladý talent Hložek, jenž se blýskl hattrickem. Tím se rázem přesunul na pozici druhého nejlepšího kanonýra klubu. Letošní sezonu má na kontě již osm zásahů, k tomu sedmkrát nahrál na gól. Celkovým nejlepším střelcem je od února zraněný Juliš s 11 zápisy. O druhou pozici v pořadí střelců se Hložek dělí s mladším z dvojice Krejčích, který má také osm branek. Hložek se dělí i o titul nejlepšího nahrávače, shodně má Dočkal (7).

FC Slovan Liberec – na dosah Evropských pohárů

Slovan navázal na výhru v Opavě dalším venkovním zápasem, a to v Mladé Boleslavi. Po vyrovnaném začátku duelu využil Sadílek zaváhání obrany při rozehrávce a vstřelil svůj pátý gól v sezoně. Od té doby měl převahu domácí celek, nicméně vyrovnat nedokázal. S jistou dávkou štěstí jsme zápas vyhráli 1:0. Nutno dodat, že v utkání bylo potřeba udělat mnoho změn, ať už z důvodu žlutých karet či zranění.

Díky dvěma výhrám v řadě má naše mužstvo stále šanci zabojovat o evropské poháry. S Plzní a Slováckem se utkáme o důležité čtvrté a možná páté místo. Pátá příčka by totiž byla důležitá, pokud by MOL Cup vyhrál některý z prvních čtyř celků. My jsme aktuálně na šesté pozici s 49 body, před námi Plzeň s 51 body (avšak s extra zápasem) a čtvrté je Slovácko s 53 body. Do konce ligy nám zbývá pět utkání.

Se Spartou jsme naposledy hráli dva dny před loňskými Vánoci. Jednalo se o velmi bojovný zápas, který byl ovlivněn dvěma spornými pokutovými kopy. Náš tým podržel Filip Nguyen, který penaltu Dočkalovi vyrazil. Kuriózně odpískanou penaltu pro nás proměnil Kamso Mara. Za Spartu následně vyrovnal Lukáš Juliš na konečných 1:1.

Hoftych - věříme, že nám fanoušci pomůžou

A co říká před nedělním utkáním trenér Hoftych? „Sparta je naším velkým rivalem a také velmi silným týmem. Ovšem my jsme doma a dvakrát se nám teď povedlo zvítězit, Věřím, že ten zápas bude mít po všech stránkách kvalitu. Jsme hlavně rádi, že budou moci přijít fanoušci. Víme, že to pro ně není jednoduché, přesto věříme, že jich přijde co nejvíce a mužstvu pomůžou.“

Na utkání tedy budou moci dorazit permanentkáři. O podmínkách jsme informovali v samostatném článku, který si prosím pozorně přečtěte. Ještě před otevřením stadionu, mezi 11-16h, budete mít možnost na pokladnách vyřídit všechny formality, aby odbavení u vchodů bylo plynulé a netvořily se zbytečné fronty. Děkujeme, že dorazíte s dostatečným předstihem a budete dodržovat všechna nutná opatření!

Start utkání je naplánován na nedělní 17. hodinu. Těšíme se na vás!

Věnujte, prosím, pozornost důležitým organizačním pokynům pro návštěvníky utkání FC SLOVAN LIBEREC – AC Sparta Praha v...

Zveřejnil(a) FC Slovan Liberec dne Sobota 1. května 2021

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Inago Speditrans
Mediální partneři
Rengl Radio Blaník Liberec