FC Slovan Liberec | Ligový tým se vrací z Kypru a bude trénovat v Liberci
Menu Další Zavřít Zavřít
14.01.2019

Ligový tým se vrací z Kypru a bude trénovat v Liberci

Redakce
Svěřenci trenéra Zsolta Hornyáka a jeho realizačního týmu mají za sebou úvodní soustředění na Kypru a v pondělí cestují zpátky do Česka. Po úterním volném dnu se budou od středy připravovat v domácích podmínkách.

„Dnešním dnem končíme soustředění na Kypru, které splnilo svůj účel. Bylo zaměřené na kondici i na herní část. Počasí nám sloužilo, soustředění jsme absolvovali v plné parádě. Jsem spokojený s tréninkovým nasazením, kluci odevzdávali maximum v každém cvičení. Pracovali sebevědomě a cílevědomě, byla radost se na ně dívat. Těší mě, že pracovní morálka a vystupování celého mužstva byly na maximální profesionální úrovni a také, že nedošlo ke zranění," prozradil Zsolt Hornyák na téma prvního ze dvou soustředění.

"Co se týče podmínek: hřiště, běžecké dráhy, kondiční fitness program... Vše bylo naplněné maximálně. Využili jsme i posilovnu, která byla na velmi kvalitní úrovni," dodal Hornyák.

"Co se týče nových hráčů… Se Samuelem Štefánikem se rozloučíme, nenaplnil naše očekávání. Ostatní nováčky Vrabce a Lehoczkiho budeme i nadále zapracovávat do A mužstva. Plány s nimi jsou jasné, budeme se snažit čím dál víc zapojit naše odchovance do týmu. Angažmá Yua musíme ještě zvážit. Jeho výkony nebyly takové, abych okamžitě řekl, že ho chceme. Rozhodneme se doma, dnes odpoledne odlétáme do Prahy a ve středu 16. ledna začínáme tréninkový program v českých podmínkách," řekl slovenský trenér.

V pátek 18. ledna odehraje Slovan první přípravné utkání, a to proti tradičnímu soupeři FC Oberlausitz Neugersdorf z německé čtvrté nejvyšší soutěže. Tento duel je naplánován na 11:00h a hrát by se měl na umělé trávě v Turnově. V případě změny výkopu nebo hřiště vás ještě budeme informovat. "Doufám, že do té doby budou dotaženy příchody kvalitních posil, které jsme avizovali. Jedná se o dvě jména. Věřím, že do pátku budou u nás a posílí naše mužstvo," zakončil Hornyák. Večer po zápase hráči vyrazí na Reprezentační ples do libereckého Clarion Grandhotelu Zlatý Lev, kde se s nimi můžete potkat i vy.

Ples 2019

Už v pondělí 21. ledna náš tým odletí opět do zahraničí, tentokrát na herní kemp do Turecka, kde zůstane až do pátku 1. února a odehraje čtyři přípravné zápasy proti kvalitním zahraničním soupeřům.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Knorr-Bremse Gasservis
Mediální partneři
eFotbal rtm plus