FC Slovan Liberec | MLÁDEŽNÍCI BESEDOVALI S HRÁČI ÁČKA
Menu Další Zavřít Zavřít
13.03.2021

MLÁDEŽNÍCI BESEDOVALI S HRÁČI ÁČKA

Mikuláš Borkovec
Uplynulý týden proběhly napříč celou Akademií mládeže on-line besedy se členy našeho prvoligového kádru. Mládežníci se tak mohli dozvědět zajímavosti ze života profesionálního hráče. Jak se stravuje, jak často trénují a jaké mají rituály. Kluky v průběhu týdne navštívil trenér Pavel Hoftych a hráči Jakub Jugas, Michal Sadílek, Filip Nguyen, Jan Mikula, Jan Šulc, Matěj Chaluš, Kristián Michal a Michal Fukala.

S DOROSTENCI BESEDOVAL I PAVEL HOFTYCH

ÚTERÝ

Úterní besedy odstartovala kategorie mladšího dorostu, které prostřednictvím aplikace ZOOM navštívil zkušený obránce Jakub Jugas, který v lize odehrál již přes 200 utkání. V doprovodu Jakuba se k mladším dorostencům připojil také hlavní trenér Pavel Hoftych.

hlavní trenér U17 - Jakub Harant: "V pauze, kdy bohužel opět nemůžeme trénovat, přišlo pro kluky zajímavé zpestření. Už jsme si ve Slovanu v Covid roce zvykli, že přes ZOOM zdoláváme všelijaké výzvy, máme porady, přednášky, trénujeme, probíráme s hráči taktické věci, máme pohovory a dneska navíc přibyla možnost besedy s trenérem A-týmu Pavlem Hoftychem a stoperem Kubou Jugasem. Jsme rádi za tuto možnost a děkujeme, že přišli na téměř 90 minut mezi týmy U16 a U17 a odpovídali na otázky kluků i nás trenérů. Věřím, že to pro kluky bylo zajímavé a něco si z odpovědí dvou zkušených borců z ligy zapamatují a použijí při cestě za svým snem."

hráč U17 - Zdeněk Rafaj: "Pan trenér z áčka a Kuba Jugas s námi byli na zoomu asi hodinu a půl. Dlouze a trpělivě odpovídali, nás hráčů bylo celkově asi 35 a myslím, že otázek jsme na ně měli dost. Od pana trenéra si asi nejvíc budu snažit zapamatovat rady ohledně přístupu k tréninku (nejenom s týmem) a od Kuby mě zaujalo, že prošel už tolika kluby v České republice a jak pozitivně mluvil o prostředí u nás v klubu, podmínkách a dobré partě v A-týmu. Budu dělat všechno pro to, abych se za nimi do kabiny áčka, kterou normálně zatím jen míjím při cestě do posilovny, brzy a na delší dobu podíval."

Další úterní besedou byla beseda starších dorostenců, kteří vyzpovídali Michala Sadílka, který už v 16 letech přestoupil do Nizozemska. Parťákem malému záložníkovi byl opět trenér A-týmu Pavel Hoftych

.

U přípravek odstartovali besedu kamarádi z kategorie U8. Kluky navštívil odchovanec klubu Jan Šulc, který tak pro kluky mohl být tou ideální motivací.

STŘEDA

Středeční besedy patřily především žákovským kategoriím. Starší žáky navštívil brankář Filip Nguyen. Filip v lize debutoval v květnu roku 2018. Za uplynulý rok se také dočkal nominace do reprezentačního áčka České republiky.

Mladší žáky potěšil svou návštěvou přímo kapitán Jan Mikula. Honza působí v našem klubu od začátku roku 2017. V lize však debutoval již v roce 2013 za klub FC Vysočina Jihlava.

Středeční besedy se týkaly i přípravek. Pro kategorii U9 to byla velmi výživná beseda, kluky navštívil Matěj Chaluš a o zábavu bylo opravdu vystaráno. Další a poslední středeční kategorií byla naše U10, kterou navštívil a vytrvale ji odpovídal další odchovanec klubu Kristián Michal.

hlavní trenér kategorie U9 - Petar Grujoski: "Za mě super zpestření pro všechny zúčastněné. Kluci hltali všechny Matějovy slova, pro kluky je určitě skvělým vzorem a budu rád, když nás navštíví na zelený trávník a potrénuje s námi."

hráč kategorie U9 - Tomáš Unčovský: "Byla to zábava, příště by si s námi mohl i zatrénovat, kdyby chtěl. Taky bych chtěl být kapitánem v týmu do 21 let a fandím Matějovi."

ČTVRTEK

Posledním dnem ZOOM besedy byl čtvrtek a v hlavní roli byla nejstarší kategorie přípravek a její host Michal Fukala, který v lize debutoval v pouhých 18 letech.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Niosport SMC
Mediální partneři
Hattrick Náš region