FC Slovan Liberec | Máme tři body a jsme s nimi spokojení, radoval se po zápase se Zlínem Jugas
Menu Další Zavřít Zavřít
17.02.2021

Máme tři body a jsme s nimi spokojení, radoval se po zápase se Zlínem Jugas

Ondřej Marko
Liberec – V dohrávce 17. ligové kola k nám přijel Zlín. Terén byl opět velmi těžký a až do 69. minuty nedal žádný celek branku. To však změnil centr Mosquery a následná přesná hlavička Rondiće. Hosté mohli ještě v úplném závěru srovnat, Poznar ovšem z penalty trefil pouze břevno. Pro Jakuba Jugase to bylo 200. ligové utkání, a to zároveň proti klubu, který ho vychoval.

Jak by ohodnotil celkově dnešní duel?

Myslím si, že vyhrál šťastnější tým, asi by mu slušela více remíza. Zlín měl v prvním poločase náznaky, ze kterých nám mohl vstřelit gól a pak by se nám hra těžko otáčela. Nakonec jsme ale vyhráli my, máme tři body a jsme s nimi spokojení. Někdy štěstí přeje připraveným.

Udržená nula vždy potěší, je to tak? Vám se to podařilo již po několikáté.

Myslím si, že předtím to bylo takové kompaktnější. Dneska tam bylo víc okének, navíc jsme přežili penaltu. Určitě to potěší, ale ne tak, jako tři body.

Už jste se s Matějem Chalušem dostatečně sehráli?

Tak dalo by se říct, že jsme spolu trénovali celý podzim, kdy jsme nenastupovali spolu. Teď na jaře jsme začali a myslím si, že nám to spolu klape. Hlavní jsou výsledky týmu, když pracuje lépe, tak se i více daří defenzivě.

Jak jsi celkově spokojen s herním vytížením na jaře?

Oproti podzimu je 100%, takže určitě jsem spokojený. Samozřejmě to ale musím vždy potvrdit na hřišti. Řekl bych, když teda zaklepu, že teď to je pozitivní hodnocení po vítězství. Jsme spokojení, ale v neděli je další zápas a znovu s těžkým soupeřem.

Jak ses cítil při kontrole videa, kdy se rozhodovalo o penaltě, na konci utkání?

Já to řeknu upřímně, já jsem si myslel, že dostaneme gól buď z toho rohu, nebo to bude penalta. Ze všech takových nedorozumění vznikají velké problémy a vidíte, taky to problém byl, ruka. Naštěstí jsme tu penaltu přežili a Míla Knobloch má 100% úspěšnost. Teplice, Zlín, obě dvě chycené, takže paráda.

V utkání jste museli střídat brankáře, je to pro stopera těžké? Přeci jenom každý gólman komunikuje rozdílně.

Oba jsou Češi, takže v pohodě. (úsměv)

Ve Zlíně jsi strávil mnoho let, bereš utkání proti němu stále speciálnější než ostatní zápasy?

Tak ono teď cestuju po severu a celé republice, takže samozřejmě to je složitější. Ale Zlín mě vychoval, jsem za to vděčný. Děkuji mu za to, kde teď jsem a mohu být. Ale na hřišti to nevnímáte. Po zápase máte samozřejmě svým způsobem radost z vítězství, ale i smutek z prohry, protože to je zrovna Zlín. Já ale věřím, že vzhledem k tomu, jak se dnes prezentovali, tak půjdou nahoru. Zachrání se, nebo se budou pohybovat ve středu tabulky, kam patří.

Poznara předpokládám dobře znáte, radil jste Knoblochovi při penaltě?

Vůbec ne, to je čistě na Mílovi. Pozny to prostě trefil do břevna a ještě se to odrazila před lajnu. Bylo to spíše štěstí.

Byl to pro tebe 200. ligový zápas, mrzelo by vás o to víc, kdyby skončil bez tří bodů?

Děkuji za otázku, čekám na předání dresu. Mrzelo by mě to, ale spíš bylo symbolické, že to vyšlo právě na Zlín. Oslavil jsem tam svůj 100. a teď proti němu i 200. zápas.

Gól dnes opět vstřelil Imad Rondić, slavili jste jeho songem (Rondić on fire)?

To nevím, momentálně jsem na rozhovoru (smích). Ale myslím si, že tam něco proběhne. Má to na starosti Matěj Chaluš a pan Koscelník, takže ti dva určitě něco vymyslí.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna iQLANDIA
Mediální partneři
Hitrádio Contact Rádio Impuls