FC Slovan Liberec | Mikula ví, že první poločas nebyl ideální: Doma bychom se určitě měli prezentovat jinou hrou
Menu Další Zavřít Zavřít
20.10.2019

Mikula ví, že první poločas nebyl ideální: Doma bychom se určitě měli prezentovat jinou hrou

Šimon Knopp
Liberec – V sobotním zápase, do 52. Podještědského derby, při absenci Radima Breiteho, vedl Honza Mikula své spoluhráče jako kapitán. Zkušený obránce dokonce vstřelil první branku Slovanu a nastartoval alespoň remízový obrat. Jak hodnotil prestižní utkání? „Dvakrát jsme prohrávali, alespoň ten bod máme. První půlku jsme prohospodařili, v té druhé už to bylo dobré,“ byl si vědomý chyb v zápase Mikula.

Jak chutná ligový gól? Trefil ses po dlouhé době, snad od předloňského dubna…
Máte pravdu, už tak dva, tři zápasy jsem si říkal, že jsem dlouho nedal gól. Jsem za to samozřejmě šťastný, pomohlo to alespoň bodu. Škoda, že ne ke třem…

Jak se stalo, že ses jako obránce dostal až takhle na hrot?
Dneska jsem hrál více zprava. Podpořil jsem útok, Hybšák (Matěj Hybš, pozn. red.) dal skvělý centr, poté už to bylo pouze o tom nastavit hlavu. Bylo to zblízka, gólman s tím nemohl moc dělat. Myslím si, že to byla pěkná akce.

Byl ten gól důsledkem toho, že na vás trenér o přestávce apeloval, abyste hráli útočněji a víc si dovolili? Přeci jenom ten první poločas nebyl úplně ideální…
Tak sami jsme si řekli, že to je prostě šílený, samozřejmě i potom trenér… Takhle se nedá hrát, museli jsme něco změnit a naštěstí se nám to podařilo. Dvakrát jsme prohrávali, alespoň ten bod máme. První půlku jsme prohospodařili, v té druhé už to bylo dobré.

Čím si vysvětluješ první poločas? Bylo to derby, vyhecovaný zápas…skoro jste nebyli na hřišti.
No, máte pravdu. Neříkal bych, že jsme nebyli na hřišti, byli jsme horší, ale pustili jsme je v podstatě k jedné šanci. Nehráli jsme dobře, ale bylo to vyrovnané, defenzivní. Doma bychom se určitě měli prezentovat jinou hrou.

Už jsme to trošku naznačili, byla v kabině o přestávce velká bouřka? Kdo měl hlavní slovo?
Jak říkám, sami hráči jsme tam přišli první a říkali jsme, že to takhle hrát nemůžeme. Pak trenér k tomu dodal svoje a bylo vidět, že jsme tam poté vlítli a bylo to o něčem jiném. Hlavní slovo měli především starší hráči.

Nakonec z toho mohly být dnes i tři body…
To máte asi pravdu, ten druhý poločas jsme byli asi lepší, kdybych to bral na ty gólové šance. V závěru měl Poty (Roman Potočný, pozn. red.) dvě standardky a poté i hlavičku. Mohl rozhodnout v nastavení, bohužel neproměnil, neměl to lehké… Jede se dál.

Je to tedy zasloužená remíza vzhledem k průběhu?
Tak první poločas, jak už jsem říkal, jsme prohospodařili, Jablonec byl lepší. V tom druhém jsme byli zase lepší my. Takže asi ano…

Co se stalo po tom tvém vyrovnávacím gólu? Ani jste to pořádně nedokázali oslavit…
To bylo rychlé. Tam jsme asi zaspali. Kluci z Jablonce to udělali dobře a dávali do prázdné brány. Asi jsme moc dlouho oslavovali. Naštěstí jsme poté zase dokázali skórovat.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pytloun A net
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Rádio Impuls