FC Slovan Liberec | Musíme říct, že bod pro nás dnes bylo maximum, hodnotí remízu Knobloch
Menu Další Zavřít Zavřít
03.04.2021

Musíme říct, že bod pro nás dnes bylo maximum, hodnotí remízu Knobloch

Ondřej Marko
Liberec – První ligové utkání od reprezentační pauzy skončilo bezbrankovou remízou. Duel s Ostravou mohl rozseknout obránce Patrizio Stronati pokutovým kopem. Trefil však pouze tyč brány Milana Knoblocha, což pro našeho brankáře znamená čtvrtou penaltu bez inkasované branky v letošní sezoně.

Jak zhodnotit dnešní zápas?

Hodnotí se velice těžko. Zápas jsme chtěli zvládnout do vítězství. Když se ale ohlédneme za průběhem, tak musíme říct, že ten bod pro nás dnes bylo maximum.

Co říct k tomu divokému závěru prvního poločasu?

To jsem dlouho, nebo vlastně možná nikdy, neviděl. Tam vlastně Ndefe centroval, centr mu sjel a padal na zadní tyč. Rozhodčí písknul, což mě trochu rozrušilo. Ale i tak nedokážu říct, jestli bych to chytil, spíš by asi dal Baník gól. Rozhodčí se ovšem rozhodl odpískat penaltu a to pro nás v tu chvíli bylo dobře, protože bych ten centr pravděpodobně nechytil.

Co říct k tomu penaltovému štěstí? Už počtvrté v řadě jsi neinkasoval z penalty, to asi nebude náhoda. Věříš si díky těm třem chyceným pokutovým kopům víc?

Tak třeba se Zlínem jsem sice trefil stranu, ale pomohlo mi břevno, dneska zase tyč. Musím říct, že dneska bylo štěstí, že jsem střelu netečoval. Jinak by Stronati mohl dorážet a jeho následný gól by platil. Takhle jen trefil tyč, bez mé teče, takže to nemohla být branka.

Ty jsi sám hned věděl, že gól platit nebude?

Ano, věděl. Pamatuji si jednu situaci z ligy, kdy se tohle stalo v Plzni. Balón prostě letěl zpátky k němu bez mé teče, tak mi bylo jasné, že to platit nebude.

Jak ses cítil při nařízení druhého pokutového kopu a při následném zkoumání VARem?

V prvním případě jsem sledoval ten centr, ale věděl jsem, že rozhodčí odpískal faul, nějaké zatažení. Ve druhém jsem vůbec nevěděl, že by tam došlo k nějakému faulu. Při něm jsem si říkal, za co ta penalta je. Naštěstí nám v tomhle pomohl VAR a ukázalo se, že to penalta opravdu nebyla. Samozřejmě to ale dobré pocity nebyly. 44. minuta, druhá penalta, hrozil by gól do šatny. Ještě, že byla odvolána.

Jak často se vlastně na gólmanském tréninku dostanete k trénování penalt? Kolik času tím strávíte?

Naprosté minimum. Pouze když jsme třeba občas v nějaké pokročilejší fázi poháru nebo v létě při předkolech Evropské ligy. Tam jsme se tomu věnovali, protože mohlo dojít na penaltový rozstřel. Takhle v sezoně spíše sledujeme, kdo by to kam mohl kopnout a následně si to vyhodnocujeme.

Co jste si říkali o přestávce v kabině?

O tom, že první půle byla z naší strany špatná, že musíme přidat a zlepšit se. Dovolím si říct, že druhý poločas byl z naší strany už lepší, bylo znát, že jsme se zvedli. Když to však zhodnotíme na šance, tak byla Ostrava lepší. Bohužel musím říct, že i přes domácí prostředí pro nás byl jeden bod dobrý, vzhledem k průběhu.

Je remíza zklamáním?

Před utkáním by určitě byla, protože chceme vyhrát každý zápas, zvlášť v domácím prostředí. Podle mého názoru, vzhledem k průběhu utkání musíme ten jeden bod brát.

Ještě k tvé pozici, jak si užíváš porci minut na hřišti?

Samozřejmě jsem rád, že dostávám důvěru. Také jsme teď měli dobré výsledky, až na prohrané derby. Doufám tedy, že se dnes opět odrazíme k tomu, abychom získávali body. Každopádně jsem rád za každý zápas.

V čem si myslíš, že jsi udělal největší posun, že ti trenéři začali tak věřit?

To nedokážu říct, od začátku se snažím pořád stejně, ať už chytám nebo ne. Pak už to je na trenérech, jak se povedou zápasy a na výsledcích. Je to kombinace více faktorů.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberec Aura Medical
Mediální partneři
Rádio Impuls Rengl